Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
jekasus написа:
tbmtbm написа:
Именно това искам да разбера-от какво зависи
:?
Ако баня е на мазилка-безсмислено, ако на картон- препоръчително.
Значи ако основите са мазилка ,бетон,абсолютно безсмисленно.За картон,и нека някои колеги да не поведат пак безсмислени спорове,аз лично практикувам намазбане на "Бороконтакт грунд" и полагане на ПВЦ мрежа,като забележи ,точно в ъглите и по ръбовете я обръщам без прекъсване.Та тогава няма смисъл от силикон.Мисля че изчерпах въпроса от моя гледна точка .
Ето снимки ,когато съм правил кутии за вграждане на структури,тръби и други:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Теракола, който се вижда по мазилката е с обърнатата мрежа.Е така не ми се цепят фугите,някой отдавна беше казал ,та все на теб ли не ти пада фугирофката :wink: [/img]
tbmtbm - помощник
при мен само едната стена е с ГК-скрих ВиК тръбите,лошото е,че плочките са положени вече.това с мрежата не го знаех.нищо - само там ще мина със силикон.
Благодаря!
vlad0 - специалист
Моята баня също я правих цялата с картон на констукция, само един пласт картон, фугите между листовете не съм ги пълнил с нищо - направо налепих плочките и вече 4 години няма никакъв проблем. Плочките са фугирани на всякъде с обикновена фугираща смес.
chapara - майстор
vlad0 написа:
Моята баня също я правих цялата с картон на констукция, само един пласт картон, фугите между листовете не съм ги пълнил с нищо - направо налепих плочките и вече 4 години няма никакъв проблем. Плочките са фугирани на всякъде с обикновена фугираща смес.
Ако и картона е направен кат хората-да,но има едно - но,а аз предпочитам да се презастраховам :wink: ,от повече глава не боли.
vlad0 - специалист
За първи път ми беше и картона и плочките, ама явно съм имал късмет. А твоя метод с мрежата ако се приложи само в ъглите няма ли да има същия ефект?
Pooh - майстор
vlad0 написа:
За първи път ми беше и картона и плочките, ама явно съм имал късмет...
...За сега... :wink:
jekasus - майстор
chapara написа:
jekasus написа:
tbmtbm написа:
Именно това искам да разбера-от какво зависи
:?
Ако баня е на мазилка-безсмислено, ако на картон- препоръчително.
Значи ако основите са мазилка ,бетон,абсолютно безсмисленно.За картон,и нека някои колеги да не поведат пак безсмислени спорове,аз лично практикувам намазбане на "Бороконтакт грунд" и полагане на ПВЦ мрежа,като забележи ,точно в ъглите и по ръбовете я обръщам без прекъсване.Та тогава няма смисъл от силикон.Мисля че изчерпах въпроса от моя гледна точка .
Ет]
Няма да спорим за нещо , което правим по-един и същ начин :-D
Просто има и такива варианти
Изображение
Изображение
Нямам снимки на UD,закачено само на 4 рапидки за 2.55 височина.
Затова казвам препоръчително.
chapara - майстор
vlad0 написа:
За първи път ми беше и картона и плочките, ама явно съм имал късмет. А твоя метод с мрежата ако се приложи само в ъглите няма ли да има същия ефект?
В общи линии да,но какво се икономисва :?
chapara - майстор
jekasus ,за съжаление е така,аз за това като влезна в баня предпочитам да си направя и ВКто ,и картона ,и тавана ,и замазката ,и монтажа,не заради повечето пари ,а заради качеството,ай да не се увличам в самореклама,защото не ми е необходима.Като показа снимките на картона и по тежки случаи съм виждал,за съжаление нямам снимки,UD-тa - навити в мазилката с рапиди ,тааааааааа.Кво да кажа за всеки влак си има и пътници,разбирайте го както искате.
Изображение
stenmark - специалист
Нещо не мога да се съглася с chapara.Интересно какво имаш против рапиди в мазилка която има цимет или ми казваш че дюбел в четворка държи повече?Виж по горе беше казано 4 рапиди но това е друго.На снимката си личи че скарата е правена от човек който не се занимава с картон а е виждал как става/окачвача го е хванал с рапида/.

Тема "Фуга .....!?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: