• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
maxuel82 - специалист
Правя ремонт и въпреки че е покрит паркета доста се позацапа и изгуби блясъка си! Паркета е естествен дъбов и НЕ е лакиран а само е мазан навремето с паркетин и паркетол ! :? Сега предполагам че има много по добри начини и препарати за чистене и полиране :? За циклене немога и да мисля защото имам много мебели които няма къде да сложа ! Варианта е да го почистя и да го полирам ,но с какво ? :? Ето снимки на част от паркета :(на снимките изглежда много по- добре :? )

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (35.68 KиБ) Видяна 13257 пъти

Прикачен файл

Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (35.77 KиБ) Видяна 13257 пъти
toni_g79 - специалист
Ако не се изцикли,а само се зачисти с някакъв препарат има опасност да стане на петна,едни дъски да се изчистят повече от други.От личен опит мога да кажа за стара и захабена дървения(прозорци,врати и парапети),че се зачистват с разредител и финно телче.Препдполагам,че и други обезмаслители ще свършат работа като меглио примерно.След което е добре да се лакира :)
Армагедон - специалист
Не мине ли отгоре шкурката ( няколко стъпки ) ще направиш запечатка на мръсотията попила с годините.
Да ползвам темата за да се пускам нова.Имам две стаи с паркет който е боядисан с блажна боя.Извадихме целия паркет и се оказа че боята е на тънък слой.Паркета е в много добро състояние и мисля да го изчистя и да го наредиме отново.Въпроса ми е да си играя ли да го чистя парче по парче докато е махнат или да го редя и после да се цикли целия наведнъж?Аз мислех да изчистя от боята всяко парче с пистолет за горещ въздух и после да го мина с лентов шлайф на ръка.
EDI - майстор
Само ще си изграеш ненужно.Нареди го и го изцикли целия.
toni_g79 - специалист
EDI написа:
Само ще си изграеш ненужно.Нареди го и го изцикли целия.
Не разбирам от циклене,но ако бята е влезнала във фугите дали ще може да се изцикли без да се вижда :? Иначе наистина е такава играчка,че едва ли ще ти се занимава.Весела Коледа :prost:
Моето търпение е безгранично,но въпроса ми е нужно ли да се прави това упражнение.

Весели празници!!!
новия12 - специалист
аз преди година стоях пред същите дилеми ...докъто си правя ремонта оставих жената да се наиграе с паркета и то с какво ли не ....с гъбички ли с телчета ли с препарати с восък ли с кои каквото и кажеше...накрая - викнах си колега от форума само да ми го изцикли и фугира...лакирах си го сам с двукомпонентен лак - две ръце и на втория ден приключих с всичките упражнения и измисляне на топлата вода....
valmet - специалист
Най-добре си е да се изцикли,фугира и лакира.И аз имам естествен паркет за дези дейности,но лятото ми искаха 15 лв/кв.м и се замислям дали да не си наредя някой ламинат среден клас отгоре и да не се занимавам повече.
новия12 - специалист
valmet колега - по времето на моя ремонт бях намерил една машина за циклене - самоделка...беше към 150лв... единственото което ме спря че беше в ямболско - беше бая кила и за куриери не ставаше... като си сметнах че шеше да ми излезе по изгодно да си я купя и да се справя сам... не е голяма философия...
ама така и не минах на тоя вариант...сега ако ми се наложи да цикля ще си купя такава машина...
  • 1
  • 2

Тема "Нелакиран паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: