• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
svetliopi44 - Чирак...
Отдолу е била вароциментова мазилка нали...
Ако е така ето какво се е получило.
Мазилката е била постна (бедна на цимент и вар) и при нана сянето на шпакловката гипса е отлепил мазилката от слабите места ... чукни и виж дали не бие на кухо...
Ако не е това може и грунда да е виновен ... с какво грундира?
valmet - специалист
Нека автора на темата да провери когато е възможно колко дълбоки са пукнатините.Само тогава може да се предполага и да се дават по-конкретни мнения.
Колегата Тони много добре е обяснил как да се разбере коя е причината.
Когато клиент търси качество и за да няма главоболия,винаги препоръчвам върху хоросанова мазилка,стени от Итонг и стари мазилки да се шпаклова на две ръце с шпакловка за изолация+мрежа.
Не разбрах само материала с който е шпакловано,чист гипс ли е или нещо друго?
disem написа:
Тънки пукнатини се заличават отлично с латекс. Боядисваш отгоре и си капитан.
Тези пукнатини от снимките тънки ли са?Ако са,интересно ми е как ги боядисвате и как се скриват проблемите?
STO-YAN - специалист
Здравейте. Пак сме тук!
По темата: Преди шпакловането Вие правили ли сте преградни стени,
нови или да са премествани стари? Комшии под или над Вас да са
правили ремонт? Ако отговора е НЕ, при тази възраст на блока е
възможно шпакловчиците да не са извършили добре операцията
поради:
- незнание
- лоши материали
- лоши атмосверни условия
- ниска цена на услугата.
dodo2000 - специалист
Значи стените и в двете стаи са шпакловани на две ръце. Изпозлван е сатен гипс Кнауф с грунд Пастело в едната стая и турски Бета с граунд Леко в другата стая. Ремонта в едната стая е правен две години преди този в другата. Така, че са използвани различни материали и майстори. В момента правя ремонт в кухнята и ето как изглеждат нешпакловани стените:
Изображение
Не знам с какъв материал са правени стените и колко е съотношението между вар и цимент. Но според мен причината е в самата шпакловка, защото преди да се шпакловат по стените в различните стия няма никакви пукнатини. Относто дълбочината на пукнатините - изглеждат дълбоки. Разчоплих на едно място част от пукнатото и се вижда, че продължава навътре. Ето какво успях да снимам:
Изображение
peter_m - специалист
Имам някакво лошо чувство, че на последната снимка освен че е пукнато, двете страни на пукнатината не са в една равнина, т.е. са разместени ... Дано не съм прав, че ...

След като са дълбоки пукнатините проблема най-вероятно не ти е от шпакловката. разчовъркай и мазилката и виж какво ще излезне отдолу ( на панела) :?
valmet - специалист
По втората снимка,от това което се вижда съдя,че не е напукала самата шпакловка,а основата.
Имало ли е някаква мазилка върху панела,преди да се състои ремонта?
Ако не е имало,вероятно се е напукал самия панел.
Lumin - специалист
svetliopi44 е най-близо до истината според мен.Имах подобен проблем преди време - стара мазилка, гипсова шпакловка отгоре.Първо се нацепи, после взе да бие на кухо и се наложи да изкъртя до тухла.Падаше на големи парчета, направо да ти е кеф да къртиш.:-D След полагане на нова мазилка всичко е както трябва, десетина години не е мръднала.Сори, но май ще се наложи да къртиш до тухла, ако искаш да се отървеш от проблема.
  • 1
  • 2

Тема "След шпакловка стените се нацепиха - защо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: