Мечтата на всяка домакиня
mladkal - майстор
минал съм през няколко марки и модели. Тъй като все аз съм дневален по почистването им и последващо зареждане се отчаях от всякакви пластмасови простотии... Спрях се на този,защото е на сто процента разглобяем. цената му бе около 80 лева от веригите техно магазини. Ползвам го над година време -активно в нашето домакинство и съм повече от доволен.

Прикачен файл

taurus pro 2.5 l.jpg
taurus pro 2.5 l.jpg (24.68 KиБ) Видяна 5453 пъти
cakev79 - специалист
Точно за такъв ТАУРУС или както и да е там името му си мисля и аз.Как го ползваш със или без капак.Нгар има ли по нагревателя.
Chefo77 - майстор
cakev79 написа:
Ок,от снимката обаче не разбрах,нагревателя потопен ли е във мазнината или е под съдържателя й.
Да, потопяем е. Извинявай, не го казах изрично. На 100% разглобяем е.
Таурус-а също е много добър избор. Отива към професионалните фритюрници на визия :) И е много елементарен за поддръжка.
valat111 - специалист
Не искам да обиждам никого. каква е идеятя на фритюрника: дали малко ток и малко олио или друга?
Chefo77 - майстор
valat111 написа:
Не искам да обиждам никого. каква е идеятя на фритюрника: дали малко ток и малко олио или друга?
Бързо, икономично, непръскащо.
Всъщност, всеки ползвал що-годе нормален фритюрник и сравнил го с тенджерка с капак, би ти отговорил. За тиган изобщо не говорим.
valat111 - специалист
Чефо, след като си изпържиш рибата ще сложиш ли картофките в същото олио? Кое му е икономичното?
Chefo77 - майстор
valat111 написа:
Чефо, след като си изпържиш рибата ще сложиш ли картофките в същото олио? Кое му е икономичното?
Да, ще си сложа разбира се! Само че аз не ползвам олио, а палмова мазнина. Не се притеснявай, не поема миризмата или поне не в количества, които после да ти накърти :)
Кое е по-икономично ли? Ами кошничката на фритюрника събира поне 3 пъти повече от тигана и малко повече от тенджерка със същия че и малко по-голям диаметър. А се пържат поне 2 пъти по-бързо от тенджерката и 5 пъти - от тигана.
Сега да очаквам ли да ме питаш защо си пека филийките в тостера, вместо на електрическия котлон? :)
mladkal - майстор
cakev79 написа:
Точно за такъв ТАУРУС или както и да е там името му си мисля и аз.Как го ползваш със или без капак.Нгар има ли по нагревателя.
Колега, Цакев79, ползвам го с капак, защото инак си пръска. То няма нещо, което да се пърже и да не пръска мазнина на наоколо. Нагар по нагревателя не се получава или ако има някакви зачатъци то са съвсем минимални и при поредната подмяна на мазнината се изчистват. Най ми е лесно докато се занимавам с ваната и корпуса (отдеят се една от друга) накисвам нагревателя в гореща вода към която съм прибавил 1 с.л. меглио и 1 с.л. препарат за съдомиялна машина. и двата препарата са доста силни и спомагат за супер лесното отстраняване на каквото и да е по нагревателя.Същото и за кошницата. Последва търкане с обикновенна гъбичка и обилно изплакване.
cakev79 - специалист
Такъв ще е модела.Др седмица ще докарат в един магазин с козметични дефекти от Германия.Очаквам да е около 40лв,ако не новия Таурус е 82лв.
peter_m - специалист
Вземи си от тези металните като на снимката (умален вариант на професионалните). Забрави ги всички останали пластмасови боклуци. Това май важи за всички подобни уреди.

Тема "фритюрник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: