Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sniks - напреднал
Здраейте,
В "Общи условия на договорите за пренос на ел.енергия през разпределителните мрежи на Е.ОН България Мрежи АД" в чл.14 т.2 е записано, че в задълженията им е цитирам
"...да осигурява на ползвателите ел.енергия в съответствие с изискванията за качество и безопасност приети от ДКЕВР".Никъде обаче не успях да намеря конкретна техническа информация и параметри (включителн и в сайта на ДКЕВР какви са тези изисквания за качеството на ел.енергията.Ще съм благодарен ако някой ми каже какви са те или къде мога да ги намеря.
Предварително благодаря.
valat111 - специалист
Например напрежение между фаз и нула =220 в , с отклонение не повече от 7-8 % /доколкото си спомням/, честота =50 Херца....ако ти подадат 300в. между фаза и нула и това доведе до повреда на ел. уреди, можеш да ги осъдиш за обезщетение.
mirk - майстор
valat111 написа:
Например напрежение между фаз и нула =220 в , с отклонение не повече от 7-8 % /доколкото си спомням/, честота =50 Херца....ако ти подадат 300в. между фаза и нула и това доведе до повреда на ел. уреди, можеш да ги осъдиш за обезщетение.
Нищо не си спомняш :lol:

http://www.dker.bg/rules/rule_el_1.pdf
Чл. 17. (1) Номиналните напрежения на електроразпределителната мрежа са в
съответствие със стандарт БДС IEC 60038:
1. за мрежа ниско напрежение - 230/400 V;
2. за мрежа средно напрежение - 6,3; 10,5 и 21 kV.
Отклонението на напрежението е регламентирано на +-10% ето тук
http://www.dker.bg/indicators/indic_1.pdf
valat111 - специалист
mirk, не се връзвам на дребни заяждания, на колегата му стана ясно /всички са чували случаите за много ниско и много високо напрежение между фаза и нула, когато в някои населени места са дефектирали масово ел.уреди/. Остани със здраве!
mirk - майстор
Не се заяждам, просто се пошегувах малко :)

Наздраве и от мен :partyman:

Тема "Качество на доставената ел.енергия от Е.ОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: