• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dpp - специалист
Не знам какви са ви печките, но моята има 4 котлона по 1.5kW и фурна 2kW ако се включат всичките и тея 2.5кв кабел ми се вижда малко. Аз лично мисля да си пусна един само за печката 3х4 пък ще видим.. :-D
ESPACE - майстор
valat111 написа:
И за печката 3x 2.5 е достатъчно. С такъв захранвам проточен бойлер 7 KW без да грее кабела и без фойерверки /с добре затегнати връзки/. Печката на пълна мощност, с всички включени уреди /което се случва изключително рядко/ едва ли е повече.
Само си мислиш, че проточния ти бойлер работи като 7kW-ов. Моя същия го захранвам с 2х4 мостов и е на 4м от таблото. Пада върху тези 4м. кабел е 7V. При измерване се оказа че реално моя бойлер работи като 6kW, представям си твоя с тези 2,5кв.мм.
fikata - майстор
dpp написа:
Не знам какви са ви печките, но моята има 4 котлона по 1.5kW и фурна 2kW ако се включат всичките и тея 2.5кв кабел ми се вижда малко. Аз лично мисля да си пусна един само за печката 3х4 пък ще видим.. :-D
Нема лошо.Колкото повече-толкова повече, беше казал някой.Цялата печка на макс и пълен напред и всичките 8 кW включени. И на какъв предпазител на таблото ще го включиш това захранване ? :?
Последна промяна от fikata на ср фев 16, 2011 10:47 am, променено общо 1 път.
valat111 - специалист
fikata написа:
dpp написа:
Нема лошо.Колкото повече-толкова повече, беше казал някой.Цялата печка на макс и пълен напред и всичките 6 кW включени. И на какъв предпазител на таблото ще го включиш това захранване ? :?
Общо 8 KW.
fikata - майстор
valat111 написа:
Общо 8 KW.
Прав си .Поправих си грешката.Напъвах си въображението да си представя влючени всичките четири котлона на макс плюс фурната :-D
mirk - майстор
Що бе, аз съм го виждал :shock: фурна 3квт + котлони 1.2+0.8квт работят та пушек се дига :shock: общо 5квт. При кабел 4кв като се пусне цялата печка пада на напрежение е 15V.

Колкото до 8квт печка 6кв и предпазител 40А и прилягат ексра.
pansim - майстор
ESPACE написа:
valat111 написа:
И за печката 3x 2.5 е достатъчно. С такъв захранвам проточен бойлер 7 KW без да грее кабела и без фойерверки /с добре затегнати връзки/. Печката на пълна мощност, с всички включени уреди /което се случва изключително рядко/ едва ли е повече.
Само си мислиш, че проточния ти бойлер работи като 7kW-ов. Моя същия го захранвам с 2х4 мостов и е на 4м от таблото. Пада върху тези 4м. кабел е 7V. При измерване се оказа че реално моя бойлер работи като 6kW, представям си твоя с тези 2,5кв.мм.
Колега, ти ме разсмя :lol: :lol: :lol:
Само не ми казвай, че имаш един(1) киловат загуба на 4 метра кабел.
Хайде помисли пак и тогава пиши. :idea:
ESPACE - майстор
pansim написа:
ESPACE написа:
valat111 написа:
Колега, ти ме разсмя :lol: :lol: :lol:
Само не ми казвай, че имаш един(1) киловат загуба на 4 метра кабел.
Хайде помисли пак и тогава пиши. :idea:

Радвам се, че ти е забавно колега.
Къде прочете да съм написал подобна глупост за 1 киловат загуби на 4 м кабел?
А как съм разбрал , че бойлера ми работи на 6 киловата е елементарно - електромера толкова отчита. Пада на напрежение от него до проточния е цели 12волта. Наясно си че мощността на даден консуматор е в квадратична зависимост от напрежението, нали - следствие от закона на Ом P=U*U/R.
Хайде следващия път ти помисли, преди да даваш съвети :) Много ме радват подобни опростени модели на мислене.

Я ми кажи при 7 волта пад на напрежение и протичащ ток около 30А колко е загубата във въпросния кабел с дължина 4м? Това пне е елементарно. :)
pansim - майстор
Опростените модели на мислене идват от недостатъчната информация в предишния ти пост!
Първо бяха 7волта сега станаха 12.... бъди здрав.
И все пак имаш загуба от 1квт. На колко метра кабел е тази загуба???
Аз спирам до тук.
ESPACE - майстор
pansim написа:
Опростените модели на мислене идват от недостатъчната информация в предишния ти пост!
Първо бяха 7волта сега станаха 12.... бъди здрав.
И все пак имаш загуба от 1квт. На колко метра кабел е тази загуба???
Аз спирам до тук.

Какви загуби от 1киловат си измисляш не мога да разбера. Учил ли си въобще Основи на електротехниката дори като част от Физиката. Нещо разбрал ли си от нея? Това че един товар има мощност 7 киловата при 230волта и съответно 6 киловата при 214 волта то не значи че във втория случай имаме 1 киловат загуби. Защото ако за загуби смятаме топлината отделена в кабелите то тя определено е с пъти по малко от киловат.
Обясненията ми са достатъчни за човек който е наясно с материята да ги разбере. Тия като теб по добре да ги приемат за верни, а не да чешет клавиатурата с присмехулни мнения!
  • 1
  • 2

Тема "Мостови кабели на кръст" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: