• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
inspo - майстор
И все пак прочети внимателно, колкото можеш повече за автомобила който мислиш да си купиш.
Във форума на Рено. Иначе можеш да останеш неприятно изненадан от някои факти, които ще разбереш в последствие.
Чети за често срещаните проблеми при модела който си харесал и какво се гледа като го купуваш.
Аз нямам Рено, но знам, че при Сценика например не се сменя само лагер, а лагер главина.
Също така много често се пукат изходящите колектори на Меганите.
Ключа за Мегана е с чип и струва повече от този на 19-ката.
И т.н.

П.П. Не искам да те отказвам от Сценика. Както казват колегите той е по новата и по добра кола.
Просто е добре да си сигурен какво купуваш.
joro39 - специалист
шаран всичко друго е компромис.
joro39 написа:
Даваш куп пари за за стара барака. Със същите пари ще си купиш къде по - ново рено.
Колкото по - млада, толкова по - добре.
joro39 - специалист
rendeto написа:
joro39 написа:
Даваш куп пари за за стара барака. Със същите пари ще си купиш къде по - ново рено.
Колкото по - млада, толкова по - добре.
френско само женско така мисля аз.
torbalan - Дървен философ
айде разходи се веднъж до франция, виж им жените пък после се изказвай така...

що се отнася до колите - по-лоши от немските май са само руските...
fbr - майстор
torbalan написа:

Хе-хе -хе цял свят мисли обратното, ама както и да е. Ама да сравняваш немско и френско отношение към техниката , си е направо кощунство. Нямам кола от прехвалената преди малко марка, но имам наблюдения, и определено не си прав.
ditronix - специалист
Цял свят може да го мисли с парите си,дето ние ги нямаме!Айде сега да не опорочаваме темата!Колегата пита не VW или RENAULT а 19 или MEGANE.Megane естествено.По-нов модел,но същевременно наложил се на пазарите в цяла Европа.Е,малко по-скъпички са частите,но е така с всички по-нови коли.А,и да ме светнат разбирачите кой автомобил в началото на 90-те бе наречен от германските потребители "Убиецът на GOLF"?Коя бе тая кола,дето по продажби надмина пернишката гордост и в родината и Германия?
относно 19 или меган не бих казал, че отговора е еднозначен...

19 е модел, който е спрян преди доста години от производство и може да се купи за много малко пари...
може да се поддържа в добро състояние с малко пари...

същото важи и за по-старите мегани, но ако се тръгне да се избира по-нова кола... вече нещата стоят по друг начин :)

относно немското качество

fbr, дано да можеш да четеш...

http://www.reliabilityindex.com/

цъкай, избирай сравнявай, пък дано да схванеш какво мисли света...

защото тук в българия страдаме от някои болести, една от тях е голфизъм...
виж там и кои са в ТОП10 на най-калпавите автомобили...
batkotony - специалист
torbalan написа:
айде разходи се веднъж до франция, виж им жените пък после се изказвай така...

Ами и с двете не съм съгласен...
1.Французойките може да не са много красиви,но в други неща са си кадърни съм чул... :wink:
2.Немските коли ,особено по-старите модели,са доста по-здрави от френските.Само Опела дето лабав откъм тенекетата,ама иначе си е надежден...Че и поддръжката по-евтинка... :-D
ти нали можеш да четеш?

http://www.reliabilityindex.com/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Рено 19 или Рено меган" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: