Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Тези измамници от горният пост, ме навеждат на мисълта да се организираме да им поръчаме стотина бройки от различни места, поне да се набутат с куриерски. Явно няма контрол за подвеждаща реклама. Какво ще кажете?
ArturDent - Почти Безобиден
:shock: :shock: :shock:
полезен товар: до 15 kW
IЕSBOХ покрива домакинства или предприятия с мощност до 15kW.
:shock: :shock: :shock:
hladnia - специалист
Johny написа:
Тези измамници , Явно няма контрол за подвеждаща реклама. Какво ще кажете?
Ето какво прави икономията(разхода) :lol:
Изображение
ben84 - специалист
Тия 2 светодиода не ми се връзват нещо. Трябва единя да е червен, мигащ :supz:
moimoimoi - майстор
:lol: червените свършили бре, ама балъците не са
сега като няма червени диоди да спре производството ли
Илиян Илиев™ - майстор
boltik написа:
Здравейте.Днес ми предложиха да подпиша нов договор за киловат ел.енергия.Когато попитах как точно ще ми намалят цена отговорът беше,че посредника одпада и ще плащам директно на производитела.Така,че ако е вярно новият договор ще работи,като енергоспестяващо.Мисля,че и на вас ви е нужно такова енергоспестяващо. :lol:
Енергоспестени ще са първите няколко сметки за ток и то ако си късметлия. При следващите ще наваксат и те така.

И при мен са идвали подобни оратори. Едната даже така се нервира, че напусна без да каже довиждане.

Ако тарифата за киловат е по-ниска, то останалите такси по сметката са по-високи. Реално погледнато, ако до сега си плащал 50 евро като обща сметка от които примерно са 45 за консумация в бъдеще ще плащаш 40 за консумация, но сметката ти ще си е пак 50 евро.

Просто ще ти начисляват друга измислена такса, която ще ходи в джоба на посредника(собственика на електро преносната мрежа).

Естествено тежкарите наблягат на цената за киловат и умело избягват въпросите за останалите такси.
bill47 - напреднал
действието на тези така наречени "енергоспестяващи устройства " се изразява в подобряване на фактора на мошноста "косинус фи" http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... 1%82%D0%B0 . На кратко всички уреди които имат ел. двигатели бобини или кондензатори повишават реактивната енергия от там се влошава качеството на тока и от там разхода . За подобряването на фактора на мощноста в трафопостовете и предприятия се изграждат компенсационно кондензаторни уредби ( сериозни съоръжения със едни доста големи кондензаторни батерии и прецизни измервателни уреди ) . Едва ли тази малка джаджа със два резистора и едно кондензаторче ще има някакъв значителен ефект .
lov - майстор
Е, а някой да ти мери отделно и реактивната енергия и да те кара да я плащаш.

Тема "Енергоспестяващ разклонител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: