• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gandonov - специалист
Здравейте,

Стигнах до пречиствателната станция.
Разпратих искания за оферти към няколко фирми, но искам да попитам "патилите" за съвет. :wink:

Ще се радвам да споделите личен опит, да дадете отзиви и препоръки. Ако може с имена на фирми, от които имате добри впечетления.
  • --------------------------------
    Изкопните работи за ВиК инсталация и за пр. станция са направени. Изкопът е с размери 300х230х180см (дължина-широчина-дълбочина). На дъното не е правена бетонна или чакълена подложка. Изкопът е на 8м. от къщата.
    --------------------------------
Благодаря предварително.
Разгледай това .Има подробна информация

http://kmnstroy.com/
леля от село - специалист
Аз проучвах въпроса две години. Събрах една купчина оферти. Кореспондирах си с някои от прехвалените, но не ми хареса арогантността им и премълчаването на важния факт за поливането, което е само за храсти и в никакъв случай басните, които повтарят за зеленчуци, и почистването на станцията, която е тип пречиствателна, а не пречиствателна- това е един утайник. Никой не ми отговори къде отиват неразградимите частици като косми, например. това чудо се изпомва от гомнарка веднъж в годината и не всичко мистериозно изчезва. Не ми хареса и факта, че не се мръднаха да пратят някой на место- все пак става въпрос за немалко пари. Накрая се спрях на немски вариант! Ми, не обичам тази страна и хората й много, ама за тяхни стоки умирам! Свързах се със софийска фирма, а ние сме в Пловдивско , из Родопите. Дойдоха едни момчета веднага, обясниха ми всичко и не премълчаха нищо. Дадоха ми и отличен съвет за попивен канал, за да не излиза нищо от двора и нямам проблеми с откачения си комшия. Поисках списък с доволни клиенти из Пловдивско. Веднага се извади телефон и ми дадоха няколко номера и имена. Много точни и грамотни пичове! Пратиха ми оферта, договор по куриер. Платих по банков път. На дена и часа бяха там! Изпипаха всичко. Съоръжението е на GRAF- мерцедеса на пластмасовите бидони.Представителите са Пепи и Илиян от ПИ ТРЕЙД, София, а аз съм един изключително неприятен и заядлив клиент.
Последна промяна от леля от село на чет мар 17, 2011 6:57 pm, променено общо 1 път.
леля от село - специалист
Съфорумникът над мен да ме прощава, ама това дето го е изброил е едно нищо с изключение на последните, които предлагат чешки и имат добра репутация из нета, но така и си премълчаха да ми отговорят на немаловожния въпрос - к"во правим с твърди и неразградими нещица като косми, пясък от някои почистващи препарати и т.н. А и си позволиха да ме иронизират лекичко. Е, лелята от село похарчи повечко при конкуренцията и НЕ съжалява! Немското си е немско! Къде е Ауди, къде е Шкода, знае леля отлично!
ebahti - майстор
Остава леля да почерпи :wink:
gandonov - специалист
Тази зима така си и останах само с изкопаната дупка, но времето се оправя и мисля скоро да закопая едни пари в нея, под формата на пречиствателна станция.

И в тази връзка, няколко въпроса към леля: :)
(Раздвам се, че вече си в групата на доволните собственици на такова съоражение)
  • Въпросните GRAF предлагат Picobell, Klaro Easy, Carat S. Ти какво си избра и по-важното защо?
  • Смяташ ли, че има смисъл от инвестиране в допълнителен резервоар (Carat S) съхраняващ водата за поливане? Въобще там дали ще се събира някаква вода през лятото или пак ще поливам от чешмата?
  • Относно неразградимите частици - да разбирам ли, че при теб веднъж годишно се налага почистване на пречиствателната станция?
  • На какво разстояние е станцията от къщата и къде е поставен компресора за въздух? Често ли се включва и дали е шумен?
  • И последен въпрос - все пак, има ли миризма в горещите летни дни?
Благодаря ти предварително за отделеното време.
леля от село - специалист
"И в тази връзка, няколко въпроса към леля:
(Раздвам се, че вече си в групата на доволните собственици на такова съоражение)

Въпросните GRAF предлагат Picobell, Klaro Easy, Carat S. Ти какво си избра и по-важното защо?
Смяташ ли, че има смисъл от инвестиране в допълнителен резервоар (Carat S) съхраняващ водата за поливане? Въобще там дали ще се събира някаква вода през лятото или пак ще поливам от чешмата?
Относно неразградимите частици - да разбирам ли, че при теб веднъж годишно се налага почистване на пречиствателната станция?
На какво разстояние е станцията от къщата и къде е поставен компресора за въздух? Често ли се включва и дали е шумен?
И последен въпрос - все пак, има ли миризма в горещите летни дни?"


Имаш късмет, че лелята тия дни е свободна и има време. Много въпроси, бе! Ама айде без хонорар този път.
Нашата е Пикобел. Имаме и един ръкав към нея, който е като попивен кладенец с малък авариен капак- мини версия на големия готин зелен капак. Това за съхраняване на вода за поливане ще се наложи, когато цената на водата в БГ скочи още много. Хубаво е да го имаш- защо не!Ама тая вода за поливане е за тревни площи и храсти като се полива в корен! Ние го нямаме. Станцията е на 10 м от къщата, а от другата страна е захранването с ток, което минава през времянка, която пък захранва къщата- EVN ги мързя да сложат кутия пред къщата и останахме на улична кутия пред друг имот+времянка, която стана постоянка. Тя е в специално изградена къщичка, в която е и компресора за станцията- не е супер тих , ама аз съм ужасно капризна. Не се чува в къщи, а като си на двора, трябва да си на 10тина метра, за да го чуеш. Ние нямаме префантосана автоматика. Избрахме най-простото и лесно за поддръжка нещо.
Веднъж в годината се вика гомнарка за изтегляне на твърдите вещества от първия резервоар. Никой не може да ме убеди, че при тези домашни ТИП пречиствателни станции нямало нужда. Точно за това избрах тази фирма доставчик, защото не ми дрънкаха глупости. Как се разграждат косми и пясък без препарати? Това не е пречиствателна станция, а тип такава с утайник. Набийте си го в главите, драги четящи! Предлагат се тип пречиствателни станции, а не пречиствателни станции.Това не означава, че не са добри съоръжения, но , моля ви, бъдете реалисти в очакванията си.
За включването на компресора- настройва се. Нашият е май на 20 мин. Не помня. Сложихме станцията в средата на май 2010. Честно да си призная, един път не сме човъркали нищо по нея. Живеем в Швейцария, но аз се вясвам често насам, имаме и родители, които често са там, но инструкцията е никой нищо да не бара!
Компресорчето е китайско, ама това не го разбрах предварително. Понамръщих се. За сега е добре. Като се сетя, че денсото на климатрона на бавареца ни гръмна само но три и половина години, и как олекнахме с четири цифрена сума, това китайско звярче за сега си работи.
Ми, това е. Подчертавам, че не съм специалист, а физическо лице с имот от първа копка. Не желая да ставам форумен "експерт", но като знам с какви боклуци съм се сблъсквала и как липсата на инфо ми е струвала време и пари, то ми се иска да помогна поне мъничко на някоя друга душа. Успех!
Последна промяна от леля от село на пон мар 14, 2011 5:05 pm, променено общо 1 път.
леля от село - специалист
Извинявай, пропуснах за миризмите. Не съм ходила да отварям, не знам. Момчета обясниха, че има в началото, но като се загнездят повечко бактерии по пикобелчетата и няма. Но трябва да се ака редовно, а нас ни няма! Аз сипвам кисело мляко, лютеница, мюзли, за да си ги храня обилно. Това си го измислих сама и няма нищо общо с инструкциите на фирмата доставчик.Чао!

P.S. Уточнение. Не знам какво си чел, но системите на GRAF са две, а не три. CARAT S е бидонът. И моята PICOBELL е с такъв. Другата е с електроника, по-модерна е технически. Офффффффффффф. Мъже, накарайте жените си да се позадълбочат в материята.
Последна промяна от леля от село на чет мар 17, 2011 7:20 pm, променено общо 2 пъти.
radius - майстор
Благодаря и аз за обективния отговор.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дайте препоръки за пречиствателна станция" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: