Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
Да, съгласен съм с твоето мнение.
Далеч съм от мисълта,че всичко е перфектно и че няма грешки.
Но при така зададения ми въпрос -
Като хванеш двигатела на ос Z и го натиснеш леко с ръка, Z супорта усуква ли се около ос X?-
какво би трябвало да отговоря.Че това да не е дъвка :)
Поздрави
bisermonov - специалист
Няма такава машина която ако я натовариш до пределите и да не подава бил съм свидетел как хобел които тежи не по-малко от 15 тона та дане е и повече маса 3 м.дълга на 1м. широка оператора подаде 5мм. стружка стърже ше чугун е хобела рапа яко без проблем ама му се поубраха луфтовете и кобалтовия нож видимо подаваше назад малко та мисълта ми е човек като и намери верния режим на работа за неговата машинка ще си дялка на нея каквото си иска. :)
nik80 - специалист
ето аз как бих отговорил за да не мислите че само на другите търся кусури :-D при моята конструкция най лошия вариант е в центъра, като сложа часовника вертикално, и като натискам с ръка със сила около 2 кг, масата надолу потъва 1 десета, като опъвам мотора на Z в различни посоки със същата сила вертикално мърда половин десета, странично повече но не помня вече, когато натоварвам само левия или само десния край, и сложа часовника там, пак мърда 1 десета, и на много места още съм мерил с горе долу с една и съща сила 2кг за да разбера къде какво се случва

не е дъвка, но като започнеш да работиш и да почне да ти прави някакви дребни дефекти по работната повърхност и да те дразнят и като сложиш измервателен уред и като почнеш да се чешеш по главата и да се чудиш защо така става, и разбираш че наистина всичко се огъва като дъвка :-D и е по добре да си го представяш като дъвка за да разбереш аджеба коя греда как е натоварена

освен това има и друго - казваш стъпкови мотори бавничко, ама веднъж като тръгне на човек му се иска повече и повече, дооправяне доизкусоряване, то за тва мойта така и не можах да я боядисам, таман казах край няма повече следващото е боя и направих кутия да заглушава шума, сега вече няма изкарване от там :-D
STEPER - специалист
nik80 написа:
като сложа часовника :-D
Какъв е този часовник,откъде може да се купи и какви пари е?
nik80 - специалист
биват механични и електронни, електронните са до 1 хилядна, механичките 1 стотна, моя е механичен, по евтин е
колко пари и от къде не мога да ти кажа - не знам, моя го купих на куп с още джунджурии като купувах стругче
най ляво втория отдолу нагоре, пише DIGICO
Изображение
mika - специалист
STEPER, механичен индикаторен часовник 0-10 (0.01мм) за 20 лева можеш да вземеш от тук, а преди седмица на витрината на магазин София Електроник, който се намира на Цар Симеон (преместиха го от Екзарх Йосиф 7), видях един от старите на ГДР с точност 0.001мм за 50 лева.
STEPER - специалист
Благодаря mika,
Какви са тези BG фирми които искат търговия да въртят а ги е срам да си напишат цените
по сайтовете си. :shock:
Поздрави
velsi - Почетен майстор
STEPER, поздравления и от мене за машината! Много се радвам, че тази тема напоследък отново се раздвижи.
Надявам се скоро да се появи и тема "какво направих с моята cnc машина", както и да видим още завършени проекти.
nunep - специалист
STEPER при мен направляващите са диаметър 16 мм на 85 мм междуосие. Мотора на Z също като твоя е доста вдигнат,а и инструмента като се пусне да работи се получава доста дълго рамо. Например ако челосвам парче дърво с надлъжни ходове по Y, в едната посока стават високи дири след инструмента а в обратна посока ниски. Това е точно от посукването на Z заради лукумените направляващи по X :sad: Това не се вижда докато работи машината. И затова ми беше интересно при теб с 20 мм направляващи как е положението :?
STEPER - специалист
marian2784 написа:
Благодаря минах от там .Иска ми се нещо като учебник за вуз или техникум,но от тук няма как да си го взема.
Нов учебник - "Програмиране на CNC машини" от доц. д-р Петър Хаджийски от Технически Университет София.
http://cadcamcae-bg.top-forum.net/t190-topic

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: