• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
noemis написа:
Сложих термодатчика. Котлето не се включва за много дълго време.
За тази зима толкова ;)
Искам само да попитам за следващата ;)
Разбрах, че трябва да добавям глидери. В момента имам 35 глидера по стайте Global Mix 500. За тях дават на глидер 156 вата. Ако си купя глидери с височина 800 дали ще се оправи положението. Global mix 800 го дават 229 вата на глидер т.е. при мен 35*229 = 8015 + 500 за лирата и ще мине минималната мощност на котлето.
Дали така ще стане?
Стаен термостат ли си сложил? На каква температура включва/изключва?
Когато е включен термостата на каква температура на водата гасне котела?
filmatoplo - майстор
:? :?: Тъкмо стана интересно(тоест стигнахме до истната) и дискусията спря , моля отговори на въпросите на- 2в6. :) много е важно .
noemis - напреднал
Ами стайния термостат го слагам на 21 градуса през деня и на 18 през ноща. Като стана сутринта, радиаторите са студени, а температурата, която показва стайния термостат е 18 и нещо.
На котлето съм го сложил на половината между min и max. В ръководството пише, че min е 35 градуса, a max е 85 градуса. Като е включено котлето работи и като стигне някъде около 60 градуса изключва. Но искам да подчертая, че като стигне 60 градуса си работи поне няколко минути на тези градуси преди да изключи.
В момента в хола ми е сложен радиатора на 5, лирата е развинтена изцяло, в малката ми стая радиатора е на 5, а в по-голямата спалня е спрян радиатора(сложил съм на звездичка).
filmatoplo - майстор
Значи преди да се затопли стаята със стайния термостат до 21 градуса и той да изключи котела , самия котел включва и изключва няколко пъти заради достигане на зададената температура на водата -която е нагласена на 60 гр .
noemis - напреднал
Да котлето изключва и включва преди да е достигнало 21 градуса в стаята и термостата да го изключи.
Но точно колко не съм го следил.
filmatoplo - майстор
Да ,ако имаш свободно време погледни интервалите и времето на включено -изключено на котела за достигане на стайната температура от 18 до 21 градуса със вода в котела 60 градуса.После колко време котела е изключен -почива след достигане на стайната температура 21 гр.Е горе долу , щото това зависи от външната температура , но при опита я запомни.Ако пък ти се играе 1 ден тествай котела на малко по висока вода пр 65 или 70 гр -опиши резултати .От тези данни , ще може да се види къде още може да се барне по настройки на водата на котела , и добавяне на глидери ако е необходимо. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Колкото е по-висока температурата на водата, толкова мощността на радиаторите е по-голяма и толкова по-рядко ще изключва котела преди достигане на зададената стайна температура, така че дай потенциометъра на макс.
noemis - напреднал
оки утре ще гледам да го засека.
noemis - напреднал
ако го дам на макс няма ли да гори повече газ. Мисълта ми е кое е ще гори по-малко газ: ако е на макс(по-малко ще изключва) или на половина (ще изклчюва повече, ама ми се струва ще работи на по-малки мощности)?
За сега нямам ключе към таблото, където е разходомера иначе досега да съм го изтествал.
filmatoplo - майстор
Точно това трябва да се тества,с вдигането на температурата на водата ще намалят изключванията до достигане на стайната 21 гр , после след достигането на 21 гр колко време ще почива котела , кога се включва отново котела -при спад с колко надолу градуса 1-2 :? .Защото ако с вдигането на температурата успеем да оправим работата на котела , то после топката се прехвърля на стайния -неговото цък-цък дали ще ни отърва. :? това вече пак зависи от топлозагубите и телата акомулиращи топло.Теста ще покаже , поне по температура -въпреки че ще правилен с повече глидери.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: