Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx - специалист
Кои от двата вида радиатори е по-ефективен?1.Елеганс http://www.bgtherm.com/products/prices/IPS.pdf или 2Helyos http://intermetal.bg/downloads/download ... 1.2011.pdf ,на 28страница.Като се има впредвид,че Елеганс е по-тънък с 1см,водното съдържимо е с близо 1/3 по-малко,а мощноста е само с около 5w по-малко на ребро.Цената е по-висока с от 2 до 5лв.С една дума заслужава ли си парите?
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де какво разбираш под ефективен? Разликата в цената е 2 лв, водното съдържание няма практически никакво значение, размерът от един сантиметър - едва ли? Това са незабележими разлики. Иначе това са най-продаваните марки.
rdx - специалист
За водния обем най-вече ми беше въпроса.Може би има някакво значение?Например обем на разширителен съд?Има ли разлика в боите ,за двата модела?
LazarGanev - "Велик майстор"
И на двата модела водното съдържание е толкова малко, че изобщо не влияе на избора на РС. И двата модела са прахово боядисани
rdx - специалист
Разбрано,пак цената ще е определяща :)
armagedamian - специалист
Според мен Елеганса е надценен като топлинна мощност.Мощността се определя основно от площта на радиатора,а в случая 1 см в дълбочина е съществена разлика.
Между другото има и един модел Kaldo,който също е доста добър.Той е на Radiatori 2000.Същата фирма която произвежда Helios,разликата е само в дизайна.В момента ,като цена най добре е един модел на EPS(произво дителя на Елеганс).Модела се казва Focus и се търгува на 16,92(за Н500) в официалната ценова листа на БГ Терм.
здравеи,аз работя в интерметал и ако имаш някакви вапроси питаи щети ти помогна с каквото мога дори и с по ниска цена на глидер за хелиос-много са добри аз вав нас сам с хелиос и сам доволен
filmatoplo - майстор
Елеганса са слаби -едно време много ги ползвах (тоест клиентите ги избираха заради дизайна), но след като не отговаряха на това за което бяха поставени (да топлят) не ги ползвам -няма да се излагам .Най съм доволен от Ератовските модели -БГ и Ера , не говоря като търговец .Всеки ден съм в Интерметал ,но и от там не купувам радиатори , и те са слаби .Напоследък поради икономически причини , клиентите ми поръчват панелни радиатори , които дори конкурират алуминия по топлоотдаване , може би дизайна на алуминиивите не е добър и въздуха не циркулира добре.
naskov - майстор
Aз пък монтирам основно Елеганс и досега нямам недоволен клиент. Мощността му е такава, каквато я дават. Преди около 10г монтирах и ератовските, но разстоянията от задната страна между глидерите им е 5мм и си беше цяло геройство да поставиш планките в стената с точност до милиметър. Сега вече може да са ги оправили, т.е да са увеличили разстоянието, но след като цените им са като италианските клиентите ми предпочитат вносните.

Тема "Радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: