Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sirko - специалист
Питането ми е за едно програмируемо реле за управление на бойлер. Вързал съм го по схемата в упътването но външния вход не работи. Целна на упражнението е да се пуска и спира принудително без значение от зададената му програма, сега е настроен да пуска бойлера през ден за по 2 часа през ноща от 4 до 6 часа, но ако искам да го пусна да работи примерно от 15:00 до 16:00 часа да не се катеря на стол до таблото и да човъркам програмите му а да до командвам с ключ...
Дефакто този часовник командва контактор, ако вържа един ключ в паралел към контактора дали ще се получи? В този случай май ключа няма да работи когато е пуснат от часовника... или се бъркам???
Ето снимки на програмируемото реле:
Изображение

Изображение
vk - специалист
Връзваш един прекъсвач паралелно на часовника който ти задава времето (от 4 до 6 както казваш). Ако искаш да топлиш водата в друго време - Буташ нагоре прекъсвача и тока заобикаля часовника, после го изключваш и се връщаш на зададеното време.
Можеш да сложиш и обикновен ключ (като тези за лампа) на управляващата верига на контактора (да затваря управляващата верига на контактора) и така ръчно ще си пускаш бойлера.
sirko - специалист
И аз така ще го направя в краен случай но защо не сработва по начина по който съм вързал ключа в момента (по схемата)?

Тема "Връзване на програмируемо реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: