Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
comunikator - специалист
Полицайките са много гадни за ползване,много труд и точност трябва и май бяха само за системи Алумил!?
kabel96 - специалист
Мерси разбрах всичко. Втория въпрос е как да направя прозореца на покрива.
pavkatay - майстор
kabel96 написа:
Мерси разбрах всичко. Втория въпрос е как да направя прозореца на покрива.
?
velsi - Почетен майстор
pavkatay написа:
Има ъглови сглобки,които не знам защо наричат 'полицайки'.
Първите такива сглобки (аз не съм ги виждал) са били по-различни от сегашните. Били са заоблени от едната страна и много са приличали на шапките на английските полицаи. Затова са започнали да им казват "полицаи" и си е останало като жарон до днес.

Колегата пита за прозореца, защото делителите на покрива са обърнати с каналите надолу (навътре), а той иска прозореца да се отваря навън. Може би нещо с допълнителна рамка за прозореца, която да е обърната нагоре... :?
pavkatay - майстор
Щом не те притеснява херметичността значи не те притеснява и правилата против взлом и т.н.
В такъв случай обърни целия покривен модул на 180 градуса. Ще се получи отваряне нагоре ,а стъклодържателите ще бъдат от външната страна. Това в общия случай не е правилно и се избягва като се използва обърнато крило и няколко модула,които се съединяват , а обърнати са само тези,които са с отваряема част. По този начин всички стъклодържатели са недостъпни при затворено пложение.
Това е валидно само ,ако използваш тръба с адаптор за присъединяване. Ако си избрал начина с делителя и ламарината ще трябва да се измисли друго.
Дай инфо и снимки-ако можем ще помогнем :)
kabel96 - специалист
Това че стъклодържателите са на вън не е проблем но е неприложимо при мен.Това е на покрива и няма как да се кача да ги сложа тях и поликарбоната от външна страна.Снимки няма щото нищо не съм правил по покрива още затова питам как да го направя.Мисля с някои от профилите не знам точно с кои още да се събере рамка на прозорец и тя да ляга върху делителите от външната им страна.Всякакви идеи се приемат и трябва да стане нещо такова.
Изображение Изображение Изображение
pavkatay - майстор
Може да направиш прозорец с каса и крило и той да легне върху делителя.
А може да помислиш и да откриш, че има начин да монтираш поликарбоната и стъклодържателите отгоре :)
comunikator - специалист
Правиш си отделен прозорец и го слагаш сърху делителите може да го монтираш с винтове върху тях щом не ти е важен външния вид :razz:
Тани - модератор
Ако стъклодържателите са нагоре ще се задържа повече вода по покрива
stiv1961 - майстор
Ако си направил покрива със стъклодържателите отдолу дали няма да може да си направиш прозореца от делител с размера на светлия отвор и да го монтираш отгоре.Но тогава си мисля, че няма да могат да се ползват стандартните панти.Не знам,нека и други се изкажат. :? :? :?

Тема "Алуминиева дограма каса-каса под ъгъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: