Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zender - помощник
Здравейте интересува ме мнението ви за отопление с камина която има топловоди за етаж 150 кв. къща :?:

Поздрави
Duke_BG - специалист
Zender написа:
Здравейте интересува ме мнението ви за отопление с камина която има топловоди за етаж 150 кв. къща :?:

Поздрави
имаш пред вид камина с въздушна риза ли ?

Най-евтиния вариант е да използваш камера Прити ЧВВ : http://www.prity-bg.com/index.php?section=kameri
За монтажа и виж статията "как да си направим сами камина"

разликата е единственно в това че от камината трябва да тръгват един или два въздуховода към другите стаи.
Тръбите за въздуховоди са направени от два пласта алуминиево фолио с изолация посредата. Мисля че по-добре да потърсиш плоскости за въздуховоди представляват плоскости с алуминиево фолио от двете страни а посредата има пресован пено полиуретан - по този начин можеш да избегнеш използването на гипс картон за да скриеш тръбите в "изкуствен трегер" - ето и подробности за тях : http://www.isover.bg/center/center_kata ... MAVER.html
на всяка стая се поставят регулируеми клапи които се предлагат по магазините за камини и аксесоари.

основен недостатък на тази система е, че ако се пуши в стаята където е камината димът се засмуква и отива в другите стаи по същия наин се засмукват и дим от печката и всякакви миризми затова ако под етажа имаш мазе е добре да се пробие отвор под камината да засмуква от там въздуха.

ако не вземеш печка с вграден вентилатор който да нагнетява студения въздух варианта е със екстрактор за горещ въздух на края на вуздуховода - има си треморегулатор и можеш автоматично да регулираш въздушния поток но той е доста скъп :(

и една моя идея : във всяка от другите стаи поставяш термореулатор , като всички терморегулатори се вързват паралелно към вентилатора на печката (кабелите се прекарват при изготвяне на въздуховодите, но не вътре в тях !!! ) така чрез регулиране на клапите в стаите и терморегулаторите ще можеш да постигеш малко автоматизиране на вентилатора - т.е. при достигане на желаната температуара във всички стаи той ще изключи.
Duke_BG написа:
Zender написа:

Поздрави

имаш пред вид камина с въздушна риза ли ?

Най-евтиния вариант е да използваш камера Прити ЧВВ : http://www.prity-bg.com/index.php?section=kameri
За монтажа и виж статията "как да си направим сами камина"

разликата е единственно в това че от камината трябва да тръгват един или два въздуховода към другите стаи.
Тръбите за въздуховоди са направени от два пласта алуминиево фолио с изолация посредата. Мисля че по-добре да потърсиш плоскости за въздуховоди представляват плоскости с алуминиево фолио от двете страни а посредата има пресован пено полиуретан - по този начин можеш да избегнеш използването на гипс картон за да скриеш тръбите в "изкуствен трегер" - ето и подробности за тях : http://www.isover.bg/center/center_kata ... MAVER.html
на всяка стая се поставят регулируеми клапи които се предлагат по магазините за камини и аксесоари.

основен недостатък на тази система е, че ако се пуши в стаята където е камината димът се засмуква и отива в другите стаи по същия наин се засмукват и дим от печката и всякакви миризми затова ако под етажа имаш мазе е добре да се пробие отвор под камината да засмуква от там въздуха.

ако не вземеш печка с вграден вентилатор който да нагнетява студения въздух варианта е със екстрактор за горещ въздух на края на вуздуховода - има си треморегулатор и можеш автоматично да регулираш въздушния поток но той е доста скъп :(

и една моя идея : във всяка от другите стаи поставяш термореулатор , като всички терморегулатори се вързват паралелно към вентилатора на печката (кабелите се прекарват при изготвяне на въздуховодите, но не вътре в тях !!! ) така чрез регулиране на клапите в стаите и терморегулаторите ще можеш да постигеш малко автоматизиране на вентилатора - т.е. при достигане на желаната температуара във всички стаи той ще изключи. Здрасти виждам че ги разбираш тези работи, между другото аз съм от Бургас, та въпроса ми е :Дали ще мога да отоплявам апартамент от 90 м2 с камина с въздушен поток с въздуховоди имам спалня хол кухня детска и две бани и коридор искам да отоплявам всички помещения апартамента ми е на първи жилищен етаж над мен има още 3 етажа до изхода на комина и какви са тези терморегулатори и къде мога да ги намеря в Бургас има ли ги предварително благодаря за добри съвети.
BARD - специалист

:lol: :lol: :lol:

Тема "Топловоди / въздухоотводи /....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: