• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Защо да няма бойлер който харчи 6 KW/h на денонощия. Ако е 3 KW и работи 2 часа. Дори да не работи плътно 2 часа на пълна мощност. Но ако 2 пъти по 2 часа загрява по 1.5 KW, ще ги направи тия 6 KW/h.
Ако половината ги сметнем нощна по 0.12 лв KW/h, а другите-дневна по 0.173 лв = 0.88 лв/ден по 30 дни = 26-27 лева само за бойлера (месечно).
baretata_7_62 - специалист
Нема да ми измествате центъра на темата. Термо помпите в други теми. Термо помпата няма нищо общо със таймера за бойлера. Има бойлери койото харчат и по 10кВ и по 20кВ. Зависи от консумацията! Може да са за битови нужди или производствени и тн. Темата тука е за реле с таймер! Имам един въпрос относно 2 контактора, единя е 16А по старичък по БДС а дргуия е чисто нов 18А май някакъв от Азия. Въпроса ми е кой от двата е по качествен, ясно е че и 2та ще издържат на 3кВ, но на 4кВ дали Азиятския ще е по подходящ? Имам и снимки, мога да кача ако има таква възможност?
8180 написа:
албег написа:
ако един бойлер харчи около 2000кВт годишно/около 6кВт денонощие/
Няма такива бойлери - нито годишни, нито денонощни - вЕрвай!
ako ти повярвам дали ще ми харчи бойлера по-малко
80л бойлер за загряване на вода до 65градуса с 3кВт НАГРЕВАТЕЛ МУ ТРЯБВАТ минимум 1,5часа-4,5кВтч,ако се наложи дозагряване ,защото единия член от семейството се е изкъпал,къде отиват сметките-х365дни.
P.S.-Aко заяждането е за кВт-кВтч-плоскичко е
Момчета, през контактора само фазата ли да пускам или и нулата. Мисля си че като минава и 0та дъгата се дели на 2 и пластините са по облекчени и ще имат повече живот?
Аз си питам, аз си отговарям. В крайна сметка вързах само фазата, но и направих по 2 мостчета до другите 2 пластини. И в момента фазата се включва и изключва през 3-те работни пластини на контактора :) Другото което е, че таймера е настроен на повече време, от колкото му е необходимо на бойлера, за да достигне температурата зададена от терморегулатора. В следствие от това, контактора се натоварва само при включване, а изключването става от терморегулатора, след което контактора прекъсва фазата без никакво натоварване и волтови дъги. Просто си поделят работа, и ще работят по дълго време заедно :)
catpat - специалист
Здравейте,
вчера случайно попаднах на темата и много ми допадна.
Днес вече държа контактор в ръцете си и искам да питам как да го вържа?имам седмичен програматор за в контакта, такъв :
ИзображениеДиректно с щепсел ли да пусна ток на входовете А1 и А2 на контактора? Примерно А1-фаза и А2 нула?
Изображение
MamaMy - майстор
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8852 Този таймер като на колегата sax, е с фабрично реле 25 ампера. Едва ли ще го подобрите повече, а за 13 лева си заслужава да го сменя човек 1 път в годината.
evil - специалист
както казват в един филм "китайските 25А не са това което са" или нещо подобно беше :?
Аз моя бойлер с такъв часовник но със стабилен контактор съм го вързал така Изображение
но дори и контактора да не е от реномирана марка все пак е контактор а не някво пикливо реленце :)
catpat - специалист
Благодаря evil,
споделям твоето мнение, контактора си е контактор, а и бойлер с щепсел? Аз и сега го включвам/изключвам от бушона.
Значи прекъсваш и фазата и нулата, ако имам дефектнотокова защита, преди или след нея да сложа контактора?
evil - специалист
всичко след дефектнотоковата
ето така съм го направил за да мога и да си ползвам контакта пък и след време да мога да го премахна ако реша Изображение
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: