• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Само за информация.Стартерите са специални-110 волтови.
styb - специалист
8180 написа:
Е, ти си знаеш.
Ако е за продаване и поемаш гаранции, може да изпълниш класиката с два дросела по 18W и всяка лампа сама за себе си. Схемата обикновено я има на дросела.
По мои наблюдения първо дефектират стартери и лампи (откак Филипс се изнесе в Полша). Дроселите са малко по-надеждни, ако не са много в един и същи токов кръг.
То едно време и коментираната схема я имаше на дроселите, ама напоследък не съм я виждал.

"Класиката" както я наричаш не се изпълнява от никой производител на осв. тела 2х18W , а дори и 2x6W , 2x8W , 2х15W /макар и много рядко/.
Вярно е че лампите и стартерите имат по малък живот но пък не е задължително да са Филипс
А това че дроселите са повечко на един токов кръг не виждам каква връзка има с техния живот
8180 - майстор
styb написа:
А това че дроселите са повечко на един токов кръг не виждам каква връзка има с техния живот
Нещо не ме разбра - считам, че вторият дросел няма да добави надеждност, по мои наблюдения. Само ще подсигури да свети ПОНЕ една лампа при някакъв дефект, ако това е допустимо. Зависи какво се търси, а питащият спомена табела, която той си знае как е монтирана и как се обслужва.

Филипс-а е само защото такива са ми личните наблюдения - все по-отрицателни, но по-защитим пред клиент все още (аз не продавам осветители).

При повече дросели в един токов кръг, се товарят клемите на първите дросели, а те не са предвидени за големи (повече от 5-6 лампи) токове - особено съвременните, с пружиниращите пластини. Същото важи и за фасунгите към общата верига на лампите.

Като сме на тази тема и малко странично, ама нали сме Форум.
Още имам монтирани 58W оригинални Филипс заедно с други мощности Филипс-Полски. Еми, в равни външни условия, Полските значително по-често дефектират след първата гаранционна година (~8ч./ден) - собствени наблюдения. Със сигурност още има стари Филипс над 10-15г. работещи в същите условия.
Наблюдавам едни NARVA вече над 20г. вътрешно (2-3ч/ден) - дотук 4 от 8 още работят.
Има и няколко български такива постижения.
При дроселите (разни) статистиката е някъде под 1% дефекти дълговременно.
Стартери и лампи - значително по-често отказват, макар понякога стартерът да е причина за отказ на лампата.
Вече трудно се постигат такива резултати дори с Филипс (поне в БГ). :prost:
styb - специалист
Аз се занимавам с търговия на осветление и по принцип също не съм фен на филипс , от мои наблюдения от тази марка - лампите с нажежаема жичка има доста оплаквания , но луминисцентните и енергоспестяващите са горе долу на добро качество и с добър живот. Както и да е - няма вечни лампи (освен тези които си седят в кашона и не се светват) :lol: :lol: :lol:
vvventsi - специалист
това е схемата на две луминисцентни лампи с един дросел ,дросела е 36-40W а пурите 18-20W стартерите трябва да са на 110V!

Прикачен файл

scan0001.jpg
filmatoplo - майстор
Още в четвърти клас ги свързвах тези лампи , сега съм на 40 г :wink: -правил съм си експерименти сбирщайн и светят -материалите са ми били от едно време . :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Две луминисцентни лампи с един дросел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: