• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
catpat - специалист
:) много мераклийско с това малко табло [-o<
и при мен би станало добре с такова табло.
kam34 - специалист
MamaMy написа:
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8852 Този таймер като на колегата sax, е с фабрично реле 25 ампера. Едва ли ще го подобрите повече, а за 13 лева си заслужава да го сменя човек 1 път в годината.

Китаеца на му вярва на релето и се е презастраховал яко та ни е ли да му вярваме :lol: Ако ще и 100А да пише на тази синята въшка, пак ще му сложа контактор.
ArturDent - Почти Безобиден
kam34 написа:
Ако ще и 100А да пише на тази синята въшка, пак ще му сложа контактор.
Моето изпълнение е с "черна въшка" - за към 50 ампера. т.е. при мен не минава през контактор а през реле, като това синьото, но си сложих външно, за да съм сигурен, че е достатъчно мощно.
Хем мощно, хем компактно. Номера се състои в това, че силовите контакти на релето са във вакум и почти не се образува волтова дъга (искрене) при включване и изключване.
MamaMy - майстор
Вижте сега, аз нямам хлебарки, ама ако имах и аз щях да ги трепя с гаубицата :-D . Тук не става въпрос за това какво вярваме. Нали не си слагате на осветлението кабел 4 мм2 щото не вярвате на надписи? Ако знаете вътре в уредите ви производителите какви са ги творили, с вашата логика трябва да си преправим всичко. Скоро отварях пералнята. Там на платката има едни реленца за нагревателя дето вие няма да ги сложите и на ръчен електронен часовник. Да, ама е работила така 12 години и ще изкара още. Мога да ви снимам оригиналното реле на стария ми бойлер. И то ще ви се стори микрек, ама изхвърлих бойлера, че изгни казана, а платката остана :) .
catpat - специалист
Добре де MamaMy, не се ядосвай, просто този таймер като на колегата sax не ми допада като изпълнение за моята къща. В края на краищата попитах как да го вържа, а не какво да вържа, не сме ти искали мнението, че и за пералнята да споделяш. Айде със здраве :-D
evil - специалист
По принцип вярвам на надписите само тези дето ги е писал китаеца леко ме съмняват :)
MamaMy - майстор
Че кой се ядосва? Коментираме побългаряването и излишното оскъпяване. Няма проблем всеки да го направи както си иска. И аз бих сложил допълнително реле като ArturDent, ако вграденото е някое куче. За направата на отделно бойлерно табло съм твърдо за. Хубаво е да има дори повече неща вътре. Всеки вижда нещата различно. Аз просто ви насочвам към подходящ таймер. Вярно, че е грозен, ама аз мога вече само да се снимам с няколко красиви китайски боклука преди да открия това. Видях го случайно от вътре. Тук не говоря за разни шнайдери и мьолери. Дупе трябва да знае 2 и 200 :partyman:
baretata_7_62 - специалист
Контактора е зад часовника, 18А по 3 пластини = 54А. Има малко стройтелно довършителни работи, но в момента нямам такова време, или имам но не ми се занимва :) Преди да сложа този контактор бях взел реле 30А колкото кибритена кутия, работеше да, но му правих сухи тестове със товар от 3.5kW за да го видя как се държи. Прекалено много се загряваше след 10-15 мин работа, да не кажа, че леко се долавяше и миризма на нагрята пластмаса :) За това реших да вържа попа и да е мирно селото. Не искам да рекламирам контактора, просто това беше първия който ми допадна като параметри, в първия магазин за ел части. Единствено не се сетих за това, че може да се вържат и 3те пластини и да се разпредели товара, респективно да се вземе по малък контактор, щото този в момента е колкото юмрук. Важното е че всичко Arbeiten :)

Прикачен файл

NC1 for 09~18A-500x500.jpg

Прикачен файл

IMG_0029.JPG
IMG_0029.JPG (105.78 KиБ) Видяна 5978 пъти

Прикачен файл

IMG_0028.JPG
IMG_0028.JPG (115.9 KиБ) Видяна 5978 пъти

Прикачен файл

IMG_0027.JPG
IMG_0027.JPG (113.97 KиБ) Видяна 5978 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
baretata_7_62 написа:
Контактора е зад часовника, 18А по 3 пластини = 54А.
Ето това е грешка, която много електротехници допускат.
Тока, които пише на контактора е този, който може да комутира, а не този които "минава" през него.
Та сега, защо е грешка: винаги една от пластините отваря/затваря по-рано от другите - т.е. на нея се пада цялото натоварване от волтовата дъга и съответно нагара.

Който не вярва да пробва на бойлер 2000 W (9А) да сложи паралелно 6 пластини по 2 ампера = 12 ампера.
Последна промяна от ArturDent на съб юли 30, 2011 6:09 pm, променено общо 1 път.
baretata_7_62 - специалист
Точно така, и аз това го забелязах, че винаги има една изпреварваща, разчитах на това че при разработването ще се изравнят и ще започнат да работят в синхорн. Пробвах само на 2 пластини да пусна фаза и нула, и имаше волтова дъга и на двете пластини. Интересното е че искрата се появява предимно и или единствено при изключване на контактора, при сръботване почти не се долавя искра. Другото което е че таймера е настроен на повече време от необходимото на бойлера, за да загрее до зададената температура, в следствие на това изключването става от термостата и реално при изключването на контактора волтова дъга няма :) Еми това е положението самоук майстор от форуми и приятели и така :) Иначе благодаря за забележката, значи контактора си е на мястото :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: