Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
bat_al_a - специалист
Работих преди с Изофлекса на Изомат, малко идва скъпичък с около 50% в сравнение с Акрофлекса на Вълков, не виждам разлика в качеството. Значи на кв.м. с бг течна гума ми излиза към 8 лв за квадратен метър материалите. Инъче става добро покритие.
Tsilkov - майстор
Колко дебел става пласта за 8 лева и на колко пъти се полага?Иначе аз съм ползвал продуктите на ИЗОМАКС и съм много доволен ,но на разни криви места с не голяма площ където цената се оправдаваше.
bat_al_a - специалист
На 3 пъти(ръце) се намазва и се ползва платно, някъде дебелината става общо около 3-4 мм. И доколкото знам на Изомакс продуктите са на база битум, докато Изофлекса, Акрофлекса са на база течни каучуци.
ISOMAX - специалист
Продуктите ИЗОМАКС за покриви и основи са на база битум, модифициран със специални каучуци, които го правят еластичен и много устойчив във времето. Продукта за тераси, басейни, бани и др. е на база течни каучуци и полимерцименти.
pamir - напреднал
Tsilkov написа:
Не знам аз ли не съм в час :? ,ама що ми се струва най-евтино и изпитано битумна хидроизолация с посипка лепната с горелка.Изолацията е 6 лева квадрата и още 1 лев за тоя с горелката.Ако имаш парички слагаш два пласта.После защитно покритие с филц ,или алуминиева пудра е 3 лева на квадрат.
Тази, която аз ползвах за басейна, беше на циментова основа, водоразтворима, еднокомпонентна, предполагам, че няма нищо общо с битума, и точно затова се чудя дали ще свърши работа в случая, как мислите?
pamir - напреднал
Видях опаковката на въпросната хидроизолация - Aquamat - еднокомпонентна, на циментова основа - ще стане ли за покрива?
Фло - специалист
bat_al_a написа:
На 3 пъти(ръце) се намазва и се ползва платно, някъде дебелината става общо около 3-4 мм. И доколкото знам на Изомакс продуктите са на база битум, докато Изофлекса, Акрофлекса са на база течни каучуци.
Акрофлекса е от стирен/това от което иначе правят стиропора/ и акрилатен полимер/това от което иначе правят плексигласа/и няма каучук. Понеже прилича на гума като изсъхне ,затова са го именовали течна гума!Много е подходяща тази изолация за нанасяне в близост или върху топлоизолация от полистирен /стиропор,фибран и т.н./ ,докато асфалта,битума и продукти за изолация, в които те съществуват не трябва да са в близост до стиропор поради изпарения на хидрокарбони които увреждат топлоизолацията във времето. При работа с Акрофлекса първо се грундира после се слага плат /руселин се казва /,18 лв за 20 квадрата и се нанасят 2 последователни ръце след пълно изсъхване на предшестващата.Работи се лесно,но е скъпо щото 4 кг.са 20 лв. и отива много за квадратен метър.

Най-тънко като цена за хидроизолация на бетонов покрив може да излезе полиуретановия салам от 9 лв. за 600 мл.,разреден с малко бензин примерно 100-300 мл. дотолкова, доколкото пастата да стане подходяща за нанасяне с валяк или четка и това да отиде за 3-4 квадрата за 2 ръце.
bat_al_a - специалист
Фло това с разредения ПУ(полиуретан) ми прилича на една чиста пропитка на повърхността, но не дотолкова надеждна във времето изолация. Освен това убеден ли си, че ПУ може да се разрежда с бензин, свойствата на бензина от всяка една бензиностанция(не визирам екстракционния) е възможно да се ползва като разредител, но не и разстворител за какъвто и да е вид ПУ. Има разлика между разредител и разстворител, ако бензина е разстворител, то маркучите и гумените съединения от и към резервоара в колите ни трябва да ги сменяме на всеки 2-3 седмици, ще текат като лейки. Друга работа е, че в "нашия" бензин е възможно да се слагат какви ли не боклуци в бензиностанциите, дори и разстворители за "поевтиняване" на крайния продукт. Работил съм с ПУ-ретани (покрития за подове), за да ги разредиш са ти необходими специални разстворители от рода на Ортоксилил, Толуол, мисля и Ацетона вършеше работа и т.нат. но бензин в никакъв вариант не ти върши работа.

Pamir, по-добре ако ще го ползваш за покрив(и е възможна появата на пукнатини) аквамат флекс или еластик е варианта на продукта, който по би ти свършил работа, цитирам:

В случай при които има
или се очаква поява на пукнатини, като
тераси, балкони и т.н., се препоръчва
използването на двукомпонентните
хидроизолации AQUAMAT-FLEX и
AQUAMAT-ELASTIC. :)

С две думи, материала за изолация на покрива или терасата е желателно да е "флексов"(смисъл еластичен), дали битумна паста съдържаща каучуци, дали изофлекс, аквамат флекс, еластик, акрофлекс или т.нат. е желателно изолацията да е еластична, да компенсира движението на покрива или така наречените линейни разширения лято-зима.
Фло - специалист
Бензина А96,от която и да е бензиностанция чудесно разрежда полиуретановата паста /ПУ-саламите/ до желаната удобна за работа консистенция ,според използваното количество. Така вместо шпатула /шпакла/може да се използва четка или валяк и да се постигне желаната дебелина на слоя.Бензина се изпарява и структурата на полиуретана остава непроменена,той си е еластичен. Ако пък си изцапате ръцете,или нещо друго полиуретана се измива със спирт за горене/метилов алкохол/ от магазините за железария.

Б'ат Али, полиуретана превъзхожда в пъти по устойчивост във всички възможни въздействия купешките бъркочи от пластмасови полимери с претенциозните имена,дето си ги изредил в твоя пост ,да го знаеш от мен.
bat_al_a - специалист
Ако това което го разреждаш Фло с бензин има нещо общо с ПУ(полиуретана) аз ще се гръмна.
Пробвай да го нанесеш по този описан от теб начин този ПУ салам(оплътнител за фуги) върху влажна повърхност, да видим резултата. Както и да е не ми се водят безсмислени спорове, хората в цял свят използват било то немски, гръцки, канадски, израелски, руски течни хидроизолации наречени : liquid rubber, но щом за теб са "притенциозни имена" така да е:)

http://www.liquidrubber.ca

http://www.epdmcoatings.com

и т.нат. и т.нат..., ама засега айде това от мен, без пари толкова

Тема "Хидроизолация с асфалт" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: