Тани, не мислиш ли, че не си безгрешен? Трансвера е повече преобразувател, отколкото зарядно...ей сега малко снимки на лаптопа ми и UPS.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valat111
- специалист
54 мнения в "Това става ли да се ползва като UPS ?"
Тани
- модератор
Няма безгрешни хора и аз знам че не съм изключение! Но нека си поговорим с факти!
Kакво е действието на UPS ?
При спиране на тока или излизане от необходимите параметри на захранващото напрежение МОМЕНТАЛНО се превключва на захранване на батерии и компютъра(настолен) продължава да си работи нормално поне 10-15 мин. докато се изтощят акумулаторните батерии. Когато тока дойде автоматично се зарежда акумулатора за да е зареден за следващия път.
Какво ще стане ако изключиш захранващия кабел на лаптопа за 10-15 мин? А за час? А като го включиш отново? Каква е разликата дали лаптопа е включен в контакта или се захранва от трансфертер?
ПП Линка който си дал не работи и не мога да разбера какво си имал предвид!
ППП Гледма , че си пуснал и снимки и ми се струва , че си свързал лаптопа към стандартен UPS . Какъв е смисъла , като батерията на UPS-a издържа 20 мин , а батерията на лаптопа поне 2 часа?
Kакво е действието на UPS ?
При спиране на тока или излизане от необходимите параметри на захранващото напрежение МОМЕНТАЛНО се превключва на захранване на батерии и компютъра(настолен) продължава да си работи нормално поне 10-15 мин. докато се изтощят акумулаторните батерии. Когато тока дойде автоматично се зарежда акумулатора за да е зареден за следващия път.
Какво ще стане ако изключиш захранващия кабел на лаптопа за 10-15 мин? А за час? А като го включиш отново? Каква е разликата дали лаптопа е включен в контакта или се захранва от трансфертер?
ПП Линка който си дал не работи и не мога да разбера какво си имал предвид!
ППП Гледма , че си пуснал и снимки и ми се струва , че си свързал лаптопа към стандартен UPS . Какъв е смисъла , като батерията на UPS-a издържа 20 мин , а батерията на лаптопа поне 2 часа?
valat111
- специалист
Не ми се влиза в спорове, лаптопа си работи на 18 в през адаптер /т.е. преубразовател на напрежение 220 AC-18 DC/,UPS работи като доставчик на напрежение 220 в когато отпадне от мрежата т.е. захранваш UPS от мрежата /220 в / и UPSти захранва консуматора /не е задължително да е компютър, може обикновена лампа/. Ролята наUPS излиза на сцената когато по някаква причина отпадне мрежовото 220 волта , а консуматорът ти трябва да работи /на 220 волта/ компютър, хладилник, помпа на парно и т. н....тънкостта е в електронната схема /от акумулатор 12 в DC на изхода се получава 220 в AC/ ...оттам насетне времето и мощностите са взаимно свързани.
valat111
- специалист
Още веднъж на въпросите на Тани: 1/ При спиране на тока настолния компютър продължава да работи още няколко часа /времето е зависимо от данните на UPS-a/. 2 Да-когато се яви отново мрежовото 220 в/ акумулаторът се зарежда отново, за да е годен за следващи изненади. 3/ Идеята за създаване на UPS не е свързана с лаптопите, те си имат собствени акумулаторни батерии. И последно- батерията ми на лаптопа умира след около 2 часа, а през UPS със зареден акумулатор, лаптопа работи повече от 24 часа.
Тани
- модератор
valat111 написа:Още веднъж на въпросите на Тани: 1/ При спиране на тока настолния компютър продължава да работи още няколко часа /времето е зависимо от данните на UPS-a/. 2 Да-когато се яви отново мрежовото 220 в/ акумулаторът се зарежда отново, за да е годен за следващи изненади. 3/ Идеята за създаване на UPS не е свързана с лаптопите, те си имат собствени акумулаторни батерии. И последно- батерията ми на лаптопа умира след около 2 часа, а през UPS със зареден акумулатор, лаптопа работи повече от 24 часа.Тези неща пробвал ли си ги или предполагаш че е така? Пробвай и напиши колко време ще ти издържи компютъра с твоя UPS ! След това пробвай колко ще издържи да работи лаптопа само на UPS(като изключиш UPS-а от контакта за да симулираш спиране на тока). Нека не говорим празни приказки и да говорим с предположения, а да се аргументираме с факти! Нека теста бъде с този вградения акумулатор , който е на снимките!
Gadnyara
- специалист
off/
Стандартна батерия на лаптоп е съизмерима по енергоотдаване с UPS с "обикновена" 7.2 или 9Ah/12V батерия (от снимките) - ще издържат приблизително еднакво време с двата източника на енергия и със сигурност много по-малко от 24h при включен лаптоп!
Естествено, в нередки случаи батерийните пакети на лаптопите са с повече клетки (10-12) и доста голямо време на автономност (5-8h), също като по-мощните UPS-и с 4-16-32 и т.н. батерии.
/off
Стандартна батерия на лаптоп е съизмерима по енергоотдаване с UPS с "обикновена" 7.2 или 9Ah/12V батерия (от снимките) - ще издържат приблизително еднакво време с двата източника на енергия и със сигурност много по-малко от 24h при включен лаптоп!
Естествено, в нередки случаи батерийните пакети на лаптопите са с повече клетки (10-12) и доста голямо време на автономност (5-8h), също като по-мощните UPS-и с 4-16-32 и т.н. батерии.
/off
Тани
- модератор
Нека не забравяме , че лаптопа се захранва директно от батерията , а UPS-a преобразува тока от прав на променлив и го повишава до 220V. Това става с огромни загуби . След това зарядното понижава и изправя тока до 18V също със загуби. Затова захранването на лаптоп с UPS ми се струва безумие. Надявам се valat111 да направи опитите които го помолих , за да потвърди думите ми! Когато го направи ще му подскажа нещо интересно , което ще му е полезно ако иска да експериментира с UPS-и и ще му спестя доста главоболия и харчове!
Тема "Това става ли да се ползва като UPS ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература