• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
STO-YAN - специалист
Здравейте отново на всички!
Един въпрос към знаещите и можещите.
При кое зидане и от какъв материал, може да се сложи конец от двете страни?
Уточнение към въпроса: зида е по-висок от един метър.
ebahti - майстор
Прикачен файл:
Picture 120.jpg
Picture 120.jpg (110.17 KиБ) Видяна 3670 пъти
Kонец се слага от двете страни когато се зида недялън камък-демек от различни по размер камъняци прайш дувар---примерно
Илиян Илиев™ - майстор
Фло написа:
Илиян Илиев™ написа:
Фло малко се вживява, но както и да е.

На теория е добър(а), но практиката нещо куца...
На практика аз.... произвеждам тухли! За тухлите има хармонизиран европейски стандарт БДС/EN ,който изисква на клиента да се предоставя и картинка с размерите на тухлата-ширина,дължина,височина и как се разполага в зида т.е.начина на зидане.
Ако вие някога видите такава картинка,при която тухлата е разположена с дупките напречно на зида ще почерпя!
Картинка с дупки напречно на зида не се виждат. Виждат се само на практика по различни причини. Според мен също не е добра идея за къща това с напречните дупки.

Иначе аз говорех за хоризонтални и вертикални дупки. Демек при преградни стени не мисля, че има кой знае какво значение, че половинката в реда ще се окаже с дупки перпендикулярно на останалите тухли.
torbalan - Дървен философ
хм
това с картинката не го знаех :)

има - няма 20 палета тухли сме вкарали в наща къща, но картинка със сигурност не съм виждал :)

Фло, за следващия строеж - ще те търся да пазарувам тухли от теб :)
Фло - специалист
torbalan написа:
хм
това с картинката не го знаех :)

има - няма 20 палета тухли сме вкарали в наща къща, но картинка със сигурност не съм виждал :)

Фло, за следващия строеж - ще те търся да пазарувам тухли от теб :)
Заповядай! Трябва да те информирам,че за да имаш от моите тухли,освен дървен философ,както с чувство за хумор гласи твоята форумна визитка,трябва да си и с по-широк философски мироглед с екологична настройка,защото те са "мерцедесите " на тухлите,предназначени за пасивни и нискоенергийни еко-къщи ,за висок комфорт на обитаване: топлинен капацитет 1400 Джаула/кг. и топлопроводност 0,14 W/мК.
ralev - специалист
Фло написа:
те са "мерцедесите " на тухлите,предназначени за пасивни и нискоенергийни еко-къщи ,за висок комфорт на обитаване: топлинен капацитет 1400 Джаула/кг. и топлопроводност 0,14 W/мК.
Опс любопитно ми стана да видя пасивна къща с тухли. Нискоенергиина да но пасивна с тухли, не знам да съществува.
Фло - специалист
ralev написа:
Фло написа:
те са "мерцедесите " на тухлите,предназначени за пасивни и нискоенергийни еко-къщи ,за висок комфорт на обитаване: топлинен капацитет 1400 Джаула/кг. и топлопроводност 0,14 W/мК.
Опс любопитно ми стана да видя пасивна къща с тухли. Нискоенергиина да но пасивна с тухли, не знам да съществува.
Разликата между пасивните и нискоенергийните къщи не е в конструкцията или ограждащите стени,респективно тухлите ами в системите ,осигуряващи енергопотреблението при обитаване или с други думи в количеството потребена енергия на квадратен метър годишно.
За Европейското пасивно строителство, необходимо условие е годишните изисквания да са по-малки от 15 kWh/(m2 на година), и не трябва да бъдат увеличавани разходите за енергия необходими за други нужди (например електричество за домакински нужди).Топлопроводността или топлинните загуби през стените на моите тухли е 1,226 kWh/(m2 на година)или към 12 пъти по-малко от изискваните 15 kWh/(m2 на година),така,че и с тухли става пасивна къща ,ако са топлоизолационни като моите!
ralev - специалист
:? Покажи да видим такава къща - със сертификат за пасивна и изградена с тухли. Иначе всичко написано от теб е само на абстрактна теория. Изграждането на къща с тухли е в комбинация със стоманобетон, а при него си остава проблема с топлоизолирането. Цитат: Топлината е като електричеството - върви по пътя на най-малкото съпротивление.

Разводнихме темата за конеца, според мен се слага там където му е удобно на майстора. Важното е крайният резултат да е отличен. Все едно да се спори с коя ръка да се държи маламашката, и как това се отразява на производителността и на качеството.
Фло - специалист
ralev написа:
:? Покажи да видим такава къща - със сертификат за пасивна и изградена с тухли. Иначе всичко написано от теб е само на абстрактна теория. Изграждането на къща с тухли е в комбинация със стоманобетон, а при него си остава проблема с топлоизолирането.
Ами ела във Варна да ти я покажа колега ,нагледно,без абстрактна теория. Стоманобетоновата рамкова конструкция е вписана в геометрията на зидарията и няма термомост. Така е при мен ,защото просто къщата е много голяма,но нищо не пречи конструкцията на пасивната къща да е скелетна от дърво и зидарията да участва конструктивно съвместно със скелета.Има такава опция в нормативите за проектиране в земетръсното строителство.
stivemaster - майстор
Фло не те слушат май кво им говориш. Представи си ако обявя еретичното схващане че имвеститор който не може да си позволи двойки и единички за превръзки е селяк кво ще последва.
За конеца пичове и на мен ми звучи като да ми обясняват как се държи мистрията с лява или дясна ръка.На това батенце http://www.youtube.com/watch?v=8VGjA66RSm0 Илияне нали няма да се сетиш да му обясняваш от коя страна да си сложи канапа .
Иначе с най добри чувства знам че го казваш за хубаво и за себе си може и да си прав.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Къде се слага конеца и колко тухли се зидат на ден?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: