Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Темата върви към избор на генератор и въпросът ще е бензин или дизел :lol: и ще му излезне доста по евтино.
bgtok - специалист
САВТ 4х16 - 2.25 лв./м
САВТ 4х25 - 3.08 лв./м
Ако мога да помогна. Изображение
vk - специалист
това е много добра цена , която bgtok дава за 4*25 мм
сега цената е 5.50 за този кабел, ако може да се вземе за 3 лв е перфектно (алуминиев кабел)
vvventsi - специалист
vk написа:
сега цената е 5.50 за този кабел, ако може да се вземе за 3 лв е перфектно (алуминиев кабел)
този кабел е малък ,аз бях сметнал какъв трябва по горе, 150mm2 за 3% спад на напрежение за 5kW ,както бях писал кабел веднъж се слага не са някакви си 10-20m утре или в други ден да решиш да го сменяш тука говорим за 750m разстояние!!!
bgtok - специалист
vk написа:
5.54лв. е заводската цена с ДДС.
И аз мисля, че е слаб кабела, но 4х70 ще струва минимум 7.40лв. за м. с ДДС.
vvventsi - специалист
Да направи един компромисен вариант а той е: или 4x50mm2 вързани в паралел 2по 2 или 2x100mm2 ,това според мен е най малкото сечение което може да се сложи но не и по малък кабел!!!
vk - специалист
Aз се чудя, какви са тия разстояния ? Това не са разтояния, които сам човек трябва да преодолява. Тука трябва енергото да се занимава. А то няма интерес.
Все пак варианта 2 по 100 мм (или 4 по 50) с цена около 5-6 лева/метър ще изглежда
около 4 хил.лв кабела + прокарване(прокопаване)+ някаква тръба в която да се сложи - пак дявол на магаре.
bulhomes2 - майстор
Наскоро някой спомена, че не е добре да се поставя в тръба за да може да се охлажда.
ESPACE - майстор
bulhomes2 написа:
Наскоро някой спомена, че не е добре да се поставя в тръба за да може да се охлажда.

Е какво да му охлаждаш на 4х50кв.мм. или 2х100кв. при консумация 3-4kW? Той ще е студен като труп.
Самонадеян - помощник
Колегата спомена, че линията частично ще е подземна, частично въздушна. Въздушния участък трябва да е с AL/R или NFA2X.

Тема "Какъв кабел......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: