Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cenko6 - специалист
А колко квадрата са жиците по стълбовете в селата.Не ми се вярва да са 150квадрата, а там консумацията е огромна, защото един лъч захранва много къщи.
vk - специалист
Ценко, предполагаме , че на тези кабели напрежението е високо и съответно така могат да се хранят големи консуматори и има трафопостове.
cenko6 - специалист
Говоря за жиците по улиците от трафопоста до къщите на хората.
kam34 - специалист
Да тънки са само някъде към 35-50кв и последния накрая в върховите моменти сигурно напрежението е 200В>
vvventsi - специалист
kam34 написа:
Да тънки са само някъде към 35-50кв и последния накрая в върховите моменти сигурно напрежението е 200В>
А 200V ами 130V,на село е ставало 130V, бях си занесъл касетофон със CD не искаше да развърти диска ,когато го измерих в контакта показваше 130V отидох и изключих печката да се вдигне малко да мога да си слушам музика :lol:
При мен на вилата беше обратният вариянт, около 270 волта. Всяка седмица гореше адаптора на Булсата, включих го в стабилизатор от старите за руски телевизор, изгоря и стабилизатора. Другите уреди не са имали проблем. Мислех да не е хлабава нула някъде в трафопоста и бях решил да набивам колове, но в последствие се оправи.
dobcho_vn - специалист
Седя и се чудя за какво се чепкате.Как ще изберете даден кабел като не знаете какъв ток ще протича ? Автора не е дал никаква информация за товара.
vvventsi - специалист
dobcho_vn написа:
Седя и се чудя за какво се чепкате.Как ще изберете даден кабел като не знаете какъв ток ще протича ? Автора не е дал никаква информация за товара.
Ти май не си чел началото, автора каза че ще включва 1kW но аз и колегите му казахме че кабел веднъж се слага и разстоянието 750m не можеш да го сменяш когато ти скимне затова му предложихме да се презапаси защото не се знае какво ще му се наложи да включи,след време .
blv - специалист
Ако има физическа възможност, аз съм за въздушна линия, предимствата са й доказани. Другото е, че при тоя 1кW товар, догодина е 3. после 6 и т.н. При ВЛ има как лесно да се смени кабела (на 99% съм сигурен, че ще го направи, ако смята консумацията на 1кW)
П.С. Не гледайте по-тънкото, а по-дългото :?
baretata_7_62 - специалист
Някой разбирач и сметкаджия, които е на ясно с цените, да сметне кой от двата варянта, дебел кабел или 2 трафа е по изгодния варянт?

Тема "Какъв кабел......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: