• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Robert - специалист
Искам да монтирам газов котлон на природна газ в термоплот под който има газова фурна за вграждане. Проблема е, че самия газов котлон не може да легне идеално дори и когато се завие с планките. Чудя се дали с болкит/мастика/ да го уплътня или с технически силикон издържащ на висока температура. Незнам болкита до колко издържа на високи температури, а силикона ще го запечата и ако се наложи ремонт ще бъде доста трудно и неприятно.
SoWhat - специалист
Какво значи да "легне идеално"!
Robert - специалист
Ами има някаква деформация на ламарината и колкото и да се притиска остава фуга 2-3 мм. При кипине на течност същата ще изтече там и ще достигне чак до вградената фурна отдолу.
pachosz - специалист
2-3 мм. е доста сериозно зеене :shock:
Мисля, че с каквото и да го напълниш, все ще загрози пейзажа. Съвсем ли няма начин тая ламарина да се изправи и да си легне както трябва?
С котлона няма ли в комплект двустранно залепващо уплътнение? Най-добре е с него, защото те са термоустпйчиви тия уплътнения на котлоните. Но първо задължително опитай да сведеш до минимум фугите под ламарината.
Robert - специалист
Аз поне не видях такова, но факт е, че дадох котлона, заедно с 1 керамичен за монтаж във фирмата правеща ми кухненското. Те бяха поставили болкит, но се наложи да демонтираме котлона заради меката връзка на газта. Незнам къде бих могъл да намеря подобно гумено уплътнение, знам, че с него е най-добре. Засега търсех, но без успех.
Liubo3 - специалист
Според не не си изрязал достатъчно голям отвор в плота. Ако отвора е по малък от необходимото то тогава има голяма вероятност част от корпуса на котлона да запира и за това да зее така. Когато поставиш котлона в отвора се отиташ да го раздвижиш настрани, трябва да има малък луфт в всички посоки. Ако при теб го има то тогава проблема не е във това. Огледай добре корпуса за да видиш къде запира понеже с много силикон ще стане голяма гадория.
l_bonev - специалист
Прав е колегата , че нещо не влиза добре или нещо отдолу го надига
Robert - специалист
Отвора е достатачно голям,даже го прерязвах още, но не мисля,че в това е проблема.По скоро двете ламарини от които е съединен самия котлон не са стегнати и има известен луфт и оттам идва отварянето. Те обаче така са монтирани,че никаде няма възможност за затягане. Затова със силикон би се уплътнило, но проблема ще се яви след време, ако се наложи ремонт. Може би единственото правилно решение е тия самозапващи се термоустойчиви гумени уплътнения, но никаде не ги намирам в магазинната мрежа.
SoWhat - специалист
Направи рекламация. И аз скоро се мъчих с една изметната мивка и от стягане се скъса заварената планка/скоба и зейна 5-6 мм. Голям филм после.
Между другото, планирано ли е иноксов панел зад газовите котлони? :?
Robert - специалист
Идеята за рекламация никак не е лоша защото действително проблема си е в самия котлон. Неудобството идва от факта,че тя трябва да се одобри от гаранционния сервиз /поне така предполагам/, а сервизния работник каза, че няма проблем в смисъл за фугата да си решавам как да я оправя аз. Даже в момента ме изчаква да я оправя,че да монтира фурната под котлоните. За иноксов панел не съм мислил в случая налага ли се неизбежно.
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на газов котлон в термоплот" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: