Печат в КАТ ми удариха - дали е трябвало, не споря. Бланка не ми дадоха от офис на застраховател (дали е само брокер не знам) с обяснението, че техните са различни. Излишно е да казвам кой - нито ми е длъжен, нито е виновен за нещо. А свалената от интернет трябва да се попълва два пъти, което е достатъчно неприятно. Да, вчера ходих сам на огледа, затова днес се върнах с другия - изискване на ОЗК-Застраховане (ответникът). Естествено, можех да споря, но не ми се искаше. Протоколът е двустранен - очевидно повече от двама няма как да се впишат. За пострадалите е ясно, още по телефона първо това питат. Също и дали има съгласие за вината. При положение, че избягваме срещата с КАТ, не знам кой сам ще се набута да пише, че е гътнал мантинела, стълб и прочее. Да, обясниха ми, че мога да си взема парите и след 5 години, но срокът за оглед е една седмица. За мен проблемът е, че собственикът (баща ми) е починал, а да хукна за удостоверения за наследници и после за пълномощни... май няма да стане и въобще няма да си търся парите. Още повече че не можаха да ми кажат за каква сума става дума - щял съм да разбера в централния офис?! Сменях две врати, колонка и калник на мерцедес 190-ка, дотук 150 лв. (очаквах доста повече). Както казах на повече от 50% не разчитам, така че за 50-60 лв. да си правя главоболия... друг път.
Вчера на същото място по същото време пред мен се нанизаха 5 коли и един моторист - тотално се демотивирах да си гоня мижавия интерес, че къде по-гадни работи се случват...
ПП И все пак, bivolan, явно си добре запознат. Опиши, моля те, по-стегнато как трябва да е и да заключваме темата. На мен идеята ми беше като се чукнат двама на пътя да не правят драми, ами по-експедитивно да освобождават трасето и ако е възможно да не се вкарват в излишни приключения като викат КАТ.
ППП Всъщност не шофирах аз, но това едва ли ви интересува...
- 1
- 2
Всички имаме коли, нали ?
bulhomes2
- майстор
16 мнения в "формуляр при ПТП"
schuldiner
- майстор
bivolan
- напреднал
Ами то няма нищо специално толкова,още повече,че има и мобилни групи при някои компании,които идват и съдействат за двустранния.Принципно като се ударите,ако има съгласие и другите гореизброени условия са изпълнени,звъните на 112,казвате за кво иде реч и ви дават номер,който пишете на самия протокол отгоре примерно ясно и четливо.Виновния отляво,невинния отдясно(обратното НЕ е фатално),пишете какви са щетите по колите отдолу е хубаво да си напишете и в забележката кой е виновен и кой е невинен.Има случаи,в които уж има съгласие за вина,завеждаш си щетата по ГО и примерно след тебе идва и другия водач да завежда по Каско(ако каското е в същата компания като ГО-то) и пише в декларацията за вина към двустранния,че и той е невинен и тогава става неприятно и за двамата.
Може и да пропускам нещо,но хвърли ей тука един поглед.Там е описано в общи линии кога какви документи се попълват.
Може и да пропускам нещо,но хвърли ей тука един поглед.Там е описано в общи линии кога какви документи се попълват.
ArturDent
- Почти Безобиден
Chefo77 написа:Артъре - никой, по никакъв начин, не може да те задължи ако си виновен да платиш сумата на потърпевшия, а после да си търсиш парите от твоя застраховател.Може - съдът
Chefo77 написа:Това са отношения между потърпевшия и твоя застраховател. В края на краищата, затова е тази ГО - някой друг да плаща за магариите ти и да не се занимаваш ти.Застраховката е двустранен договор.
Представи си - ти ме блъскаш и си виновен.
Аз нямам никакви договорни отношения с твоя застраховател. От моя страна - да взема парите от твоя застраховател, вместо от теб е доброволен акт.
ГО е направена задължителна с цел: ти като нямаш пари, да ми ги даде твоя застраховател. Демек да се гарантира моето вземане.
Chefo77
- майстор
Да, договор е - аз плащам на едно юридическо лице да ме застрахова срещу магариите ми, а то се съгласява. Оттам нататък задължението да плаща е на фирмата, с която имам договор. И тя не може да се измята, след като аз съм бил изряден. Да, ти нямаш договорни отношения, но аз имам - и по силата на тези отношения тя ме представлява в различни ситуации. Може би може да откаже да изпълни тези отношения, ако съм бил пиян, ако сме били 10 човека в колата или не е минала технически преглед. Обаче ако всичко от моя страна е изрядно, мисля че съдът не може да се меси ...
А може и да греша, разбира се
А може и да греша, разбира се

ArturDent
- Почти Безобиден
Идеята е че аз може да не се съглася със сумата на този които те "представлява".
Ако не ми харесва сумата, мога да заведа дело срещу теб за щетите, а застрахователя ти също ще бъде привлечен към делото.
Представи си го така, ако блъснеш и убиеш някой (не дай боже), застрахователя ти няма да лежи вместо тебе в затвора, а само ще изплати кръвнината до тавана на застраховката. Ако съда определи сума над този таван, разликата ще я плащаш ти.
Ако не ми харесва сумата, мога да заведа дело срещу теб за щетите, а застрахователя ти също ще бъде привлечен към делото.
Представи си го така, ако блъснеш и убиеш някой (не дай боже), застрахователя ти няма да лежи вместо тебе в затвора, а само ще изплати кръвнината до тавана на застраховката. Ако съда определи сума над този таван, разликата ще я плащаш ти.
- 1
- 2
Тема "формуляр при ПТП" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература