От мобилни телефони до цифрови камери
Добре, кое е по-добре, коаксиален или този силиконовия.
vvventsi - специалист
elektro86 написа:
Добре, кое е по-добре, коаксиален или този силиконовия.
аз ползвам този на снимката разстоянието е около 15m и се вижда хубаво,телевизорът ми е кинескопен,искам да кажа че се води коаксиален кабела който е за видео сигнала ,ако вземеш една книжка за DVD и тем подобни ще видиш че там пише да се ползва коаксиален кабел за видео сигнала!
radius - майстор
Коаксиален идва от, това че двете жила са с обща геометрична ос, затова е представката ко- . А ширмовката се явява допълнителен ефект от външното жило, което съдава електрически екран около вътрешното.
vvventsi - специалист
мисля че разликата от коаксиален и ширмован е в четотата на сигнала за който ще се ползва ,ширмования е за ниска честота аудио сигнал (звук) а коаксиалния за високи честоти,честотата на видио сигнала е висока
radius - майстор
Ами аз ти казвам откъде идва думата коаксиален, пък вече кой какво разбира си е отделен въпрос.
Честотата по CVBS или S Video не е висока. Поне не и от гледна точка избора на високочестотен кабел.
Взех от силиконовия кабел и сега ще го направя да видим как ще стане.
vvventsi - специалист
виж моя как е !

Прикачен файл

1.JPG
В. Петров - специалист
elektro86 написа:
Здравейте, трябва ми кабел, който ще пренася видео сигнал от компютър до телевизор и не знам какъв вид трябва да е кабелът. Ще бъде 1 мъжки чинч към 1 мъжки чинч.
Кабелът трябва да е коаксиален с вълново съпротивление 75 ома.
fluid_88 - напреднал
В. Петров написа:
elektro86 написа:
Здравейте, трябва ми кабел, който ще пренася видео сигнал от компютър до телевизор и не знам какъв вид трябва да е кабелът. Ще бъде 1 мъжки чинч към 1 мъжки чинч.
Аз също използвам коаксиален,ако разтоянието е по голямо използвам коаксиален с две медни жила,при камери с разтояние 80-100 м използвам само такива.
radius - майстор
В. Петров написа:
Трябва, ама ако е за ВЧ, а CVBS не е ВЧ.

Тема "Кабел за чинч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: