• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
ivanganev - помощник
Добър ден на всички от форума.

Закупих си фурна за вграждане + газов плот за вграждане и след като прочетох всичко във форума (някой теми по 10 пъти) реших да се пробвам да ги монтирам и да направя сам кутията за вграждане. Мястото на което трябва да стане цялата далавера е балкона, искам да вградя фурната в лявата и част. Размера е : височина 1010, широчина 1070 - 1080 (майстора който ми слага теракота и фаянса явно е работил без нивелир и където ми е цокъла широчината е 1070 :) ). Искам да направя следното : да разположа фурната и плота от дясната страна и под нея да има чекмедже, от ляво искам да има чекмедже а под него да има щкаф с два рафта, а отгоре върху всичко ще сложа термо плот. Минималните размери на монтажната схема на фурната са дълбочина 550, широчина 560, височина 600. В момента сам в процес на търсене на фирма за разкрой и кантиране но проблема ми е че аз съм от Севлиево и след като посетих няколко малки фирми/цехове за производство на мебели бях тотално отрязан. Но аз не мисля да се отказвам и ми излязоха за момента няколко питания :

1. какъв размер водачи за чекмеджетата да си купя.

2. може ли да оставя кутията на фурната без гръб за по добра вентилация или гърба да е само половината от площа на фурната

3. трябва ли да хвана към стената шкафа и кутията на фурната и по какъв начин.

4. изчисляването на чекмеджетата ми е голям проблем и ако някой може да ми каже какъв е начина.

5. термо плота само за шкафа и кутията ли да го хвана или и някаде другаде.

6. 8 крачета достатъчно ли са и може ли да използвам за цокъл едно цяло парче от ПДЧ

Много ще съм благодарен на всички критики и съвети по моята тема. Благодаря предварително.

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (14.43 KиБ) Видяна 9489 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (14.68 KиБ) Видяна 9489 пъти
SoWhat - специалист
1. Шкафове - 2 отделни. Дълбочина на шкафове -52-53 см. Водачи с дължина 50 см.
2. Шкаф на фурна - без гръб. Той се състои от 2 отделни шкафа. Долен - за чекмеджето и горен-за фурната. На долния се слагат краката, а този за фурната в/у него. С видии.
3. Не.
4. Ширината на чекмеджето е с 26мм. по-малко от вътрешната ширина на шкафа. Дълбочина 50 см. Височина - според случая.
5. Страниците в горната част на всеки шкаф се захващат с 6-8 см. гредички. Разпробиват се и термо-плота се захваща през тях /от долу/.
6. 2 шкафа - 8 крака.
7. По снимката може да се ориентираш за някои моменти. Това беше за някаква тераса.
Успех.

Прикачен файл

444.jpg
ivanganev - помощник
Благодаря за отговора, отвори ми очите за всичко което не ми беше ясно до момента (но сам сигурен, че ще изкочат още въпросителни :) ). Днес мисля да посетя Рали-М в град Габрово и да питам дали могат да ми нарежат и кантират ПДЧ.
ivanganev - помощник
добро утро,

най накраЯ намерих една Севлиевска форма коЯто да ми разкрои и кантира ПДЧ-то, но сега вече стана интересно защото трЯбваше да променЯ чертежа. имам радиатор на терасата и заради него ако оставЯ фурната платно от дЯсно нЯма да мога да Я отварЯм, затова изместих фурната 150мм налЯво и в свободното пространство мислЯ да сложа един рафт. ще ползвам 80мм крачета с възможност за регулиране до 95мм. сега влЯзох в филм и се чудЯ как да си сметна размера а вратичката за щкафа и челото на чекмеджето също така и на чекмеджето под фурната. Височната на импровизиранта ми кухня като цяло ще е 1000мм а широчината ще ми е различна при / плота и при щкафовете, съответно 1175 / 1170 (поради кривите ми стени). моля ви да ми кажете дали съм трьгнал в правилна посока и да ударите едно рамо на моите въпроси.

благодаря предварително

Прикачен файл

ganev 1.jpg
ganev 1.jpg (41 KиБ) Видяна 9267 пъти
shadowman - майстор
От тежестаста на фурната може да ти се изкриви дъното. Бих ти препоръчал да направиш един шкаф за фурната и там където е радиатора изкуствено лице.
ivanganev - помощник
олее че съм зле. тежеста на фурната не бях я съобразил. само да ми подскажеш за изкуственото лице, 90мм широчина ми е проблемното място с радиатора, сега си го представям да оставя мястото празно и да хвана едно парче 90 х 970 мм перпиндикулярно на страницата на щкафа на фурната за да скрия празното пространство. така дали става и се извинявам за постоянното питане.
shadowman - майстор
Нещо такова, това парче трябва да прилича на врата, ако пък все пак има малко място може да се направи етажерка (шкаф без врата).
ivanganev - помощник
празното пространство кадето е радиатора ще го направя като етажерка . цялата магия ще стане на три модула.
1. от ляво щкаф с една вратичка и едно чекмедже (височина 150мм )
2. в средата щкафа за фурната и под нея чекмедже.
3. най дясно етажерка, която ще се вмести в 168мм (като махна две страници х 18мм = 132мм светъл отвор който ми е достатъчен).
ще кача новия чертеж по късно защото нямам собствен скенер.

сега имам още въпроси:
1. светлия отвор на чекмеджето под фурната е 220 х 560мм . на какво разстояние от дъното да хвана водача за страницата и какъв максималния размер за височина на чекмеджето, 200мм много ли е.
2. може ли да сложа две крачета на етажерката, едно отпред и едно отзад.
3. мисля да използвам само видии защото няма да ми се налага да го разглобявам, но не знам какъв размер да са.

не разполагам с шаблони , имам само фрезер ф35 , ел винтоверт, нивелир и голямо желание :) . обкова съм го купил предварително (панти и водачи на Ферари , крачетата май са турски). живот и здраве утре следобед или в петък ще ходя да поръчам ПЛЧ-то а пък след това каквото сабя покаже. задължтелно ще кача снимки.

приятна вечер на всички
shadowman - майстор
Водача спокойно може да го сложиш на сантиметър от дъното, а самото чекмедже бих го направил около 14 см високо.
miliad - майстор
Шкафа за фурната и етажерката може да ги обедениш в един шкаф, спестяваш материал и ще имаш по широк рафт. Височина от 1м за котлон е много, яденето ще ти ври на 40-50см от лицето.
Винтове 3,5/50; 4/50; конфирмат винт 5/50 най-добре.
  • 1
  • 2

Тема "Съвети / помощ за фурна за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: