Да -мирно де
(няма емотикон с лулата на мира) аз това правя взимам -отсявам по доброто и го препоръчвам -който не желае здраве да е .Дори и да не гледам КВБ -щото аз не знаех за тях до преди година 2 , а буфери съм монтирал отдавна .

LazarGanev написа: Разбира се, че понякога и за газов котел съм препоръчвал буфер, ако е минал някой безхаберен проектант/търговец/инсталатор. Например в зората на газификацията (пък и все още тук-там) много често малоумници инсталираха котли с мощност 9-24кВт на жилища от 50-60кв.м. с 30 глидера и по този начин обричат собствениците им на баснословни месечни сметки и зъзнене на студено. В такъв случай добавянето на буфер значително би подобрило работата на котела и би намалило сметките драстичноИ къде намерихте място да монтирате буфер в този апартамент. Пък ако е бил ново строителство, оле мале.
gizdo написа:Привет,gizdo, добре е да качиш снимки. Ако циркулацията в двата клона тръгва в правилна посока и ако котелът ще се гаси рядко може и така да си остане. Щом системата е гравитачна значи е има голямо водно съдържание, което я прави инертна
Малко се притесних, защото човека, който инсталира горелката ми обясни, че помпата на котела е вързана на погрешно място. Котела го монтира друга бригата преди 3 дни и сложи помпата на поток към лятната кухня. Главната тръба, която отива към къщата си остана без помпа и си остана на гравитационен принцип (такава ни е старата система на инсталацията). Момчетата първо казаха, че така няма да стане и ще ми харчи много пелети, защото първоначалното затопляне на къщата кара горелката да работи на 100% около 60 мин. След около 2 часа работа изходящата и входящата тръба се поизравниха и горелката започна да работи на по 10% , което е най- подходящия режим на работа.
Според вас трябва ли да викна тези, които монтираха котела, да преместят помпата на изходящата тръба както ме съветваха хората с горелката или да оставя нещата така?
Според мен помпата в този случай трябва само докато загрее цялата система и след това нещата си се регулират сами. Все пак не разбирам от парни инсталаций и питам вас- трябва ли да монтирам помпата на връщата тръба или на главната изходяща, за да имам по- добра икономия при разхода на пелети?
P.S.
Мога да кача снимка от днес, за да видите разположението на помпата спрямо инсталацията.
fbr написа: И къде намерихте място да монтирате буфер в този апартамент. Пък ако е бил ново строителство, оле мале.На остъклената тераса до котела има място, говоря за конкретен случай. Най-чисто би било са се смени котела, ама това е еретична мисъл за някои собственици
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: