• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Горелката -Ватерланд ли е .Къде мога да ги видя дай фирма или сайт за тях ако има.Колко струват 2 чувалчета от твоите пелети.Колко кила е 1 чувалче.
gizdo - специалист
http://www.bgtherm.eu/products.htm#/pro ... rland_bio/

Това са горелките, които са за БГ Терм. Мойта е жълта. Горелките ги прави Иво Геров от с. Гложене- Козлодуй, те носят и името му, а електрониката е дело на Емил Петков, кръстил е пулта за управление на него. Двамата са съдружници, незнам да имат собствен сайт, незнам защо. Правят горелки за Бг Терм и изнасят доста за Гърция. На село доста хора са с такава горелка и са доволни, затова и аз се спрях на такава. Нямам наблюдение на горелки на други фирми, но тази ми харесва. Управлението е на български, работи се много лесно с нея и засега гори перфектно. Това е което знам за горелката:)
Пелетите са разложки на Техноууд по 15кг е чувала с цена 6лв/бр.
filmatoplo - майстор
Горелката -Ватерланд ,черна на цвят ,я видях в БГ Терм (дано да е същата де ) , беше 40 киловатова .
gizdo - специалист
Такава ми е горелката, да. Имаш ли отзиви от такива горелки?
filmatoplo - майстор
Там говорих с човек който е монтирал такива горелки , дори някъде преминал обучение за монтаж точно на същите , та той сподели че работели добре ,имали много добър контролер -особено заради плавното модулиране на мощността , както и самопочистване с вентилатора през определен период от време -по време на работа на горелката , така тя не се задръствала , айде това и от горивото зависи , ама говорим за добро.Изработката на горелката иска още тук- там да се поизшлайфа , но като цяло всички джаджи са там .Казаха ми че е копие на една друга горелка (даже я видях) -цялата камера от неръждавейка или титан не знам -оригинала струва 8-9000 лв . :wink: Най важна е електрониката -иначе е шепа желязо , та тази случи .Най добре ти ще ни кажеш -разбираш ли кога вентилатора почиства горивната камера , ако се усеща -през какъв интервал го прави и за колко време :? .Чудя се :? ,при това почистване -дали в пепелника не се издухват неизгорели пелети заедно с нагара -виж в пепелника дали има из пепелта .
gizdo - специалист
filmatoplo написа:
Там говорих с човек който е монтирал такива горелки , дори някъде преминал обучение за монтаж точно на същите , та той сподели че работели добре ,имали много добър контролер -особено заради плавното модулиране на мощността , както и самопочистване с вентилатора през определен период от време -по време на работа на горелката , така тя не се задръствала , айде това и от горивото зависи , ама говорим за добро.Изработката на горелката иска още тук- там да се поизшлайфа , но като цяло всички джаджи са там .Казаха ми че е копие на една друга горелка (даже я видях) -цялата камера от неръждавейка или титан не знам -оригинала струва 8-9000 лв . :wink: Най важна е електрониката -иначе е шепа желязо , та тази случи .Най добре ти ще ни кажеш -разбираш ли кога вентилатора почиства горивната камера , ако се усеща -през какъв интервал го прави и за колко време :? .Чудя се :? ,при това почистване -дали в пепелника не се издухват неизгорели пелети заедно с нагара -виж в пепелника дали има из пепелта .
Чува се вентилатора когато почиства камерата. Интервалите за обдухване ги нагласи човека, който я монтира. След като я запали поседя 1 час и я гледа как падат пелетите и как изгарят и въртя по настроиките. От контролера мога и аз да си сменя интервала на издухването, но засега нямам ядове и предпочитам да не пипам. А иначе електрониката наистина е супер и се работи много лесно с нея. Днес загасих и изкарах пепелника, вътре наистина имаше неизгорели пелети. Те бяха останали най- отгоре и бяха около шепа. Събрах ги и ги върнах обратно в "бидона със зелето" :lol:
Що се касае за горелката, наистина е купчина желязо. Един мой роднина "пенсионер изобретател" като я видя днес започна да изрязва корубата на старата пералня за кутия и да търси моторче от чистачки за шнека :-D Каза, че това било елементарна работа и ще си направи по- хубава :lol:
naskov - майстор
Скоро попаднах на пелети, чиито въглени по никакъв начин не можеха да бъдат издухани от скарата. Стояха там като камъни. Горелката беше Фероли, а човекът беше купил от тях 12т, защото му казали, че ги изнасят само за Германия :irre3:
gizdo - специалист
naskov написа:
Скоро попаднах на пелети, чиито въглени по никакъв начин не можеха да бъдат издухани от скарата. Стояха там като камъни. Горелката беше Фероли, а човекът беше купил от тях 12т, защото му казали, че ги изнасят само за Германия :irre3:

Ихааааа 12 тона пелети без да вземеш 5-10 чувалчета, за да ги пробваш ми звучи малко наивно. Вярно, че е ганьовска работа това с недоверчивостта, но се обеждавам, че в БГ си е така. Трябва да пробваш нещо, за да си сигурен, че става. Всеки иска да е.. дявола във въздуха и да печели на чужд гръб. Затова вече развпитвам и проучвам за всяка по- мащабна инвестиция, за съжаление...
syncho - майстор
Ухааа 12т... :) неприятна работа. То май ще му легне по-евтино да си смени горелката вместо пелетите :lol:
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: