Работа с гипскартон за напреднали.
marian1 - майстор
Мисля че доста високопарно сте го написали, но понеже съм веселяга - ще ви отговоря!
...............Колега вие ли не знаете какво означава думата натоварване? ами ако не знаете как се занимавате със строителство? натоварване в случая означава - някаква дейност - в случая, извън декорацията - като оказване на натиск върху стената - ходене, бутане, триене, повечето действия с изключение на миене в този случай! Това означава натоварване - да се окаже действие ( сила- и то по сериозна ) върху предмета с цел деформация, отместване, отлепяне и др. подобни. При цялото ми уважение към вашият ник, показващ занимание в някаква област, бих бил особенно доволен да обясните ( няма да ви ползвам патента ) как без летвички или каквото и да било ще успеете да усмирите плочки с 1 см ( условна ) помежду им, без да мръднат ( ама нито една ) - май малко минахме в темата хумор! Летвичката в случая би помогнала да се достигне производителност - и то такава, че да не се използва понятието използвано от вас - да се изчака 1 час! В случая посочен от мен, няма нужда от шкурене, или каквато и да била подготовка, освен да се започне! при вашият случай, ако се гледат предписанията на производителите на лепила ( защото ник-а ви предполага само лепене не и производство на лепила и смески) ще е необходимо да се използва в най нормалният случай - и поне розов боро грунд, и чак после и лепило. При цялото ми уважение към вас,а не какво вие високопарно към мен, но производителността и времето за започване и завършване , но и краен резултат - са важни ама винаги....в случая по стената няма да е необходимо да се ходи :lol: след това също по естетично би било да са по тънко залепени ( пояснявам - не по евтино, а по близко към повърхността - за да не се налага да отговарям отново) а и това ще е само декорация - така че:
...Успех на Артъра - в крайна сметка изборът е негов - резултатът един и същ може би, само да не падне стената и да се наложи да се ходи по плочките - тогава предложеният от мен вариант - няма да е по удачен- тухличките ще поддават ама пак -може би!
rockwall - майстор
marian1 написа:
Мисля че доста високопарно сте го написали, но понеже съм веселяга - ще ви отговоря!
...............Колега вие ли не знаете какво означава думата натоварване? ами ако не знаете как се занимавате със строителство? натоварване в случая означава - някаква дейност - в случая, извън декорацията[/size] като оказване на натиск върху стената - ходене, бутане, триене, повечето действия с изключение на миене в този случай! Това означава натоварване - да се окаже действие ( сила- и то по сериозна ) върху предмета с цел деформация, отместване, отлепяне и др. подобни. [/size]
[/size]

Явно си нов във форума, затова няма да отговоря подобаващо, както навярно очакват присъстващите в темата. :axe:

1. Не съм написал нищо високопарно, а съвсем нормално обясних,че говорим за облицовка. Липсва натоварване - особено при фуга 1см. Натоварване на вертикална повърхност, перпендикулярно на земното притегляне не съм чувал да има - може и да греша де.

2. Няма как да е "ИЗВЪН ДЕКОРАЦИЯТА", защото не говорим за тухли за зидане, а за 1см отливки, които СА ЗА ДЕКОРАЦИЯ и само ИМИТИРАТ тухли.

[quote="marian1"]как без летвички или каквото и да било ще успеете да усмирите плочки с 1 см ( условна ) помежду им, без да мръднат ( ама нито една ) - май малко минахме в темата хумор! [/quote]

Ти си в тема ХУМОР, още откакто си решил да спориш с мен на тема монтаж на декоративни облицовъчни тухли, на които аз съм един от малкото производители в БГ.

Ако не знаеш какъв разтвор може да държи залепена плочка на стена, без да е подпряна от нещо - може да се завъртиш край някой майстор на фаянс ида го питаш.

За информация - в много случаи подобни облицовки се монтират ОТГОРЕ НАДОЛУ. Никой и не се притеснява че нещо ще се върти или мърда.


[quote="marian1"]
Летвичката в случая би помогнала ... [/quote]

Летвичката я остави за доматите на пролет


[quote="marian1"]
понятието използвано от вас - да се изчака 1 час! [/quote]


това не сиго прочел в мой пост. Гледай по-внимателно като четеш и още по-внимателно като пишеш. За 1 час се монтират 5-6 м2 такива тухли ..ЗАЕДНО С ФУГИТЕ.

[quote="marian1"]
В случая посочен от мен, няма нужда от шкурене, или каквато и да била подготовка, освен да се започне! при вашият случай, ако се гледат предписанията на производителите на лепила ( защото ник-а ви предполага само лепене не и производство на лепила и смески) [/quote]


Смески знам, че се дават на добитъка, а ако си беше направил труда да ми видиш линка под постовете, можеше да не правиш СМЯХ на целия форум, катоговориш за лепила. Знаеш ли колко зевзеци има тук ?!?!

[quote="marian1"]
При цялото ми уважение към вас,а не какво вие високопарно към мен, но производителността и времето за започване и завършване , но и краен резултат - са важни ама винаги....в случая по стената няма да е необходимо да се ходи :lol: след това също по естетично би било да са по тънко залепени ( пояснявам - не по евтино, а по близко към повърхността - за да не се налага да отговарям отново) а и това ще е само декорация - така че[/quote]
:

Това ми прозвуча като един бивш национален селекционер - имаше ли някакъв смисъл и до коя повърхност трябва да се лепят - на Луната ли.

[quote="marian1"]
резултатът един и същ може би, само да не падне стената и да се наложи да се ходи по плочките - тогава предложеният от мен вариант - няма да е по удачен- тухличките ще поддават ама пак -може би![/quote]


Абе само аз ли не разбирам какво е написано или наистина не се разбира
:rock:

Прочети отново поста и пак коментирай. И по-спокойно другия път.
marian1 - майстор
Много си >>>>>>>> ( каквото ти мине ), но няма да падна до твоето ниво - който е трябвало е разбрал - който е искал да се покаже че има фирма и мноо е компетентен, и може да свърши работа.... :lol: Колега, тук е форум направи си сам, не е нито изпит по технически термини, нито конкурс кой е на ...горната кора! Всеки дава мнение, авторът решава кое да ползва! С този си отговор приключвам да си губя времето за да ви отговоря!
rockwall - майстор
тъй де - и аз това казах - :lol: :lol: :lol: :lol:
Човек не трябва да се изказва неподготвен и трябва да дава съвети, ако има опит.
Ако пък не знае дори за какво става въпрос, винаги може да се научи - този форум дава много информация.

Карай я по-весело !

Никой не може да е

Изображение

ХАКУНА МАТАТА
rockwall - майстор
chapara

на първия линк показват тухли, но не са циментови, а са пана от смоли
chapara - майстор
rockwall написа:
chapara

на първия линк показват тухли, но не са циментови,
,и сикафлекс няма да ги държи :roll: :wink: ,примерно?Насочвам колегата към матеряли на Сика :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Колегата, демек аз, ще реши проблема емпирично.
Имам останало монтажно лепило на Moment. Ще мацна две три тухли на стената и след 24 часа ще се опитам да ги изтръгна. Ако усилието е достатъчно голямо, ще карам така, ако не по класическата технология.
Последна промяна от ArturDent на вт окт 25, 2011 9:28 am, променено общо 1 път.
chapara - майстор
ArturDent написа:
Колегата, демек аз ще реши проблема емпирично.
Имам останало монтажно лепило на Moment. Ще мацна две три тухли на стената и след 24 часа ще се опитам да ги изтръгна. Ако усилието е достатъчно голямо, ще карам така, ако не по класическата технология.
Изображение Изображение Изображение, също става с Moment, но и със Сиката е по еластично.Салам от 600 гр.-18 лв.,според мен ще те оправи за 3-4 кв.м., неплътно мазане.
marian1 - майстор
Артъре така и така ще правиш експерименти, опитай и с 6 точки да залепиш ( на зар шарката ) - приблизителна големина - монета от 20 ст - незабравяй и че фугата ще доподсили .....Успех!

П.С. Предвид написаното по горе от теб, че стената ти е гипсова, не драскай с шкурка ако имаш намерение да лепиш с лепила от сорта "теракол" - много не се разбират с гипса ( или поне грундирай с розов боро грунд преди лепене ) ,защото при определени условия може да се отлепят тухличките, препоръчително е върху гипсови основи да се лепи с лепила подобни на хелметекса....
П.С. 2 : Пояснявам мнението е лично -и не го коментирам с комплексари, и собственици на фирми! :cool:

Тема "Как да залепя декоративни тухли?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: