• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Здравейте.
Имам нужда от съвет как се свързва тази печка.
Изображение

Благодаря.
Bobivan - специалист
Амчи то си е нарисувано-печката може да я вържеш на 3 фази ,2 фази и монофазно!!Най вляво е заземяването/зануляването,после са фазите и накрая нулата!Има една (или 2 )прехвърляща пластинка за даване наедно на 3-те фази при пускане в монофазна мрежа!
fikata - майстор
Предполага се,че въпросът ти е за захранване монофазно 220V.Ползваш долната схемичка, започваща с 1N
Ако инсталацията ти е трипроводна, защитния нулев проводник го свързваш на РЕ.
Ако инсталацията ти е двупроводна и направиш безщепселно свързване,т.е директно от инсталацията/т.нар. твърда връзка/, нулевият проводник отива на N но правиш мост между N и РЕ.
Ако инсталацията ти е двупроводна,контакта със занулени пластини,третото занулително, жило от щепсела го свързваш на РЕ, а другите две на L и N.
На самия клеморед трябва да има месинговите пластини/мостове/ които да ги преместиш и завиеш за връзките 1-2-3 за L1 и 4-5 за N Обикновено тези пластини з бр. са вързни на едно място,най често на клемите 4-5,така,че трябва да ги разкачиш и свържеш на указаните им по горе места.
Натягай болчетата на връзките възможно най здраво.След като направиш връзките и влючиш печката за проба, провери с фазомер по корпуса й /на небоядисаномясто/ дали корпуса евентуално не е офазен.
Последна промяна от fikata на съб окт 29, 2011 1:08 pm, променено общо 1 път.
lyubohar - майстор
Благодаря на "fikata" за изчерпателния отговор.
И аз мислех,че е долния вариант,но ме заблуди оградения в черно вариант 3N.
Oтивам да калайдисвам краищата на кабела.
Приятен ден.
kam34 - специалист
Само не я връзвай със щепсел и контакт, а на твърда връзка.
lyubohar - майстор
Няма такава възможност за съжаление.
Вече работи.Благодаря на отзовалите се.
fox_vt - майстор
lyubohar написа:
Бележи с маркер щепсела и контакта за да се включва само в едно положение щом не може да се направи с твърда връзка,че да не останеш изненадан някой ден :!:
Junak - майстор
fox_vt написа:
lyubohar написа:
Бележи с маркер щепсела и контакта за да се включва само в едно положение щом не може да се направи с твърда връзка,че да не останеш изненадан някой ден :!:

И това защо да го прави? :? :? :?
kam34 - специалист
Всеки си решава как да се трепе.

Винаги има възможност да се направи както трябва. На мястото на контакта слагаш това http://www.atra-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... D0%90.aspx махаш щепсела и вързваш за клемите директно кабела.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на печка BOSCH HCE744220R" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: