Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,бих искал да попитам за съвет.От Бургас сме и имаме готови документи за къща с 230кв.разгърната площ:50 изба,103-1 етаж,76-2-ри етаж +кара таван.Имаме готовност с около 30-35 хил.лева.Дали ще можем да направим грубия строеж и евентуално да я затворим с дограми за тези пари?
А и да попитам,дали да започнем сега да я строим или непременно напролет
Всички документи са ни изрядни и в момента набираме оферти от бригади за труд,още не сме се спрели на ничия.Къщата ще се намира на 20-тина километра от Бургас.Дървения материал и керемидите си ги имаме и покрива ще си го правя сам(това ми е занаята)
П.С.Ама никакво желание нямаме да чакаме до пролетта.
colyo - специалист
Много си зависи на какви материали ще се спреш и що за специалисти ще си хванеш. За моята къща 178м2 без мазе ми легна на около 40000 с покрива и дограмата. Транспорта си е перо пък било и за 20км. Като извадиш от моята 2000 керемиди и още толкова дървен материал и пак там някъде труд от покрива, може и да влезеш в нормите, но ще си на ръба и 5 лв отгоре да ти излезе нещо-умираш прав:))) Като мен-теглих 3 кредита и не ми стигнаха.Сега нито мога да тегля още, нито ми остава нещо от заплатата.
Tsilkov - майстор
AhileuS написа:
От Бургас сме и имаме готови документи за къща с 230кв.разгърната площ:50 изба,103-1 етаж,76-2-ри етаж +кара таван.Имаме готовност с около 30-35 хил.лева.Дали ще можем да направим грубия строеж и евентуално да я затворим с дограми за тези пари?
А и да попитам,дали да започнем сега да я строим или непременно напролет
Предполагам става въпрос за стандартна сграда стоманобетон с тухли на два етажа с половин сутерен.Гарантирано няма да ти стигнат тея пари за грубия с дограмата освен ако не бачкаш ти сам.Криво ляво умножи цифрата по 1.5-2 и ще намериш отговора.Щом сте с тия пари чакайте пролетта задължително!
ArturDent - Почти Безобиден
Определено няма да стигнат.

Нямате те ли количествена сметка? И Сметка на на СМР?
Ако не - използвайте зимата да си направите, а след това си попълните цените.
Ето ти един пример за какво става въпрос.
http://www.shumen.bg/decisions/08239.pdf
Значи досега имаме оферта от братя мангасарян труд за цялата къща + септична яма-5000 лв.
Това е при условия,че я строя зимата когато всички за измрели от глад и те ще имат работа :-)
Заплащането ще става на 3 етапа:до кота нула 1/3 от парите 2-ра плоча 2/3 и завършен вид изчистване на сметките.
Ясно ми е,че ще се искат още пари ,но ми е ясно ,че няма да получат.Материалите ще си ги купувам аз и ще си ги карам аз,а и ще съм непрекъснато на обекта(това е причината да строя зимата-имам възможност да съм постоянно на строежа.) На документите има някаква стойностна сметка 17 700лв.,но без избата,която е 50 кв.и е правена миналата година.
Бригадата е предупредена,че ще има избити цигани ако се похабят материали от некомпетентност.Видях 2 техни къщи които са строили(познавам собствениците )
Паживьом,паувидим.
stivemaster - майстор
Колежке wel по принцип (при идеални условия на фундиране или равен терен и нормална дълбочина на фундиране и тегло на конструкцията като предлаганата от мен)можете да получите къща в степен на завършеност БДС при тези параметри но зависи с каква нагласа подхождате към това.Ако погледнете тази viewtopic.php?f=47&t=35483 тема и мнението ми от 06.11.11 и това ви допада мога да ви дам принципна схема с която да си поръчате проект (не се включва в цената).Неприятното е че нямам възможност да ви я изпълня тази зима но мога да ви консултирам и да ви препоръчам изпълнители на конструкцията.
4040 - специалист
stiv1961 написа:
wel написа:
bulhomes2 написа:
Това от тук - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=140
Струва ми се, че 4040 е сбъркал сметката с цели 1000 лв :)
Или калкулатора ме лъже :?
:? vqrno-sori-proekta 1000lv :?: =D>
firediesel - специалист
AhileuS написа:
Значи досега имаме оферта от братя мангасарян труд за цялата къща + септична яма-5000 лв.
Това е при условия,че я строя зимата когато всички за измрели от глад и те ще имат работа :-)
Заплащането ще става на 3 етапа:до кота нула 1/3 от парите 2-ра плоча 2/3 и завършен вид изчистване на сметките.
Ясно ми е,че ще се искат още пари ,но ми е ясно ,че няма да получат.Материалите ще си ги купувам аз и ще си ги карам аз,а и ще съм непрекъснато на обекта(това е причината да строя зимата-имам възможност да съм постоянно на строежа.) На документите има някаква стойностна сметка 17 700лв.,но без избата,която е 50 кв.и е правена миналата година.
Бригадата е предупредена,че ще има избити цигани ако се похабят материали от некомпетентност.Видях 2 техни къщи които са строили(познавам собствениците )
Паживьом,паувидим.

Ако избата ти е готова няма смисъл да спираш. Закрепят ли се температурите около 5 градуса почвай. През лятото да лееш плочи е кошмар. Бетона ако ще го правиш сам слагай добавки против замръзване при опасност от ниски температури.
2005 като почвах да строя чаках до лятото "да е по-сухо" и ме удави. Тъй че имаш ли възможност почвай при положителни температури над 5 градуса.

Тема "Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: