• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
baretata_7_62 - специалист
Здравейте, имам преса за сандвичи, която е 1.5kW или 1.8кW изгубил съм книжката. Искам да прекъсна единя нагревател и да оставя другия, за жалост разбрах, че са вързани последователно. Също така съпротивлението падна на половина и останових, че съпротивлението на всеки реотан по отделно е 17ома. Вързани последователно 34ома. Също така забелязах, че на самите реотани има щампа на която пише: 115V 900W? Пресата е некав нисък клас от Италия.Какво да правя и какда постъпя? Притеснявам се да го пусна само на един, да не изгори, щото 17 ома нагревател на 220 волта знам че е 3kW
RC - специалист
baretata_7_62 написа:
....Какво да правя и какда постъпя? Притеснявам се да го пусна само на един, да не изгори, щото 17 ома нагревател на 220 волта знам че е 3kW
Най-простото решение -> последователно на нагревателя който ще оставиш един поне 10 амперов изправителен диод.
didoni_ - специалист
Притеснявам се да го пусна само на един, да не изгори, щото 17 ома нагревател на 220 волта знам че е 3kW

Нагревателя няма да изгори,но сандвичите със сигурност,трябва бързо да ги обръщаш.
Една скара бях направил така,която беше с таимер и 2 нагревателя,махнах таимера и свързах 5 тактов ключ,2-та паралелно включих с ключа.Тествах с 2 филийки за малко,станаха на въглен.
Така че,няма смисъл според мен :)
Е, екстра тогава, мен ме притесняваше да не изгори нагревателя, даже мисля да махна терморелето, щото на максимална степен работи по 3мин и след това изключва запо 5-10 :) Ще експериментирам, само да не изгоринагревателя, друго ме не притеснява :)
RC - специалист
baretata_7_62 написа:
....Също така забелязах, че на самите реотани има щампа на която пише: 115V 900W? ...
Щом си решил - пробвай.
Все едно ще имаш един резерва.
LazarGanev - "Велик майстор"
Junak написа:
!00% ще изгори
Сандвича ли? :-D
Ако мога да обобща като електротехник любител. Щом на 115V нагревателя консумира 900W това означава, че при 230V мощността му ще се повиши два пъти или това са 1800W?
fikata - майстор
Ако мога да обобща като електротехник любител. Щом на 115V нагревателя консумира 900W това означава, че при 230V мощността му ще се повиши два пъти или това са 1800W?
Да, но нагревателят ще изгори, защото е оразмерен за напрежение 115V.По тази причина двата нагревателя са свързани последователно за да работят заедно на 230V.
stiv1961 - майстор
baretata_7_62 написа:
И пак ще имаш преса 1800 вата/само, че с един изгорял нагревател/ :) .Не разбрах само целта на упражнението :?
  • 1
  • 2

Тема "Последователно свързани реотани?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: