• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
king82 - специалист
Дървата са 1/3 сурови и 2/3 сухи и има свеж въздух до камината. А, ми прави впечатление че най-далечния радиатор почти няма въздух. Колкото е по-близо радиатора до камината, толкова повече е въздуха и обезвъздушавам на 2-3 дена. Иначе от камината сам много доволен
maxuel82 - специалист
Понякога незнайто откъде и при мен се появява въздух в единия радиатор без да съм доливал вода или системата да е завирала ! Мисля си дали да не сложа автоматични обезвъздушители на радиаторите ? :?
montoya - майстор
maxuel82 написа:
Понякога незнайто откъде и при мен се появява въздух в единия радиатор без да съм доливал вода или системата да е завирала ! Мисля си дали да не сложа автоматични обезвъздушители на радиаторите ? :?
Възможно е да е запушен филтъра преди помпата и идва един момент в който не върви водата, тогава в камината се образува въздух, особено ако са по - сухи дървата примерно.
king82 - специалист
това най последното не го разбрах или не е за мене
king82 - специалист
Втората зима за моята каминка дойде. Миналата година ми се размина, но тази искам да направя бойлера да се пуска и спира сам според температурата. Мисля да го направя с нормалнозатворен магнитвентил на изходящата(студена) от бойлера вода и контактен термостат на изхона от камината(гореща вода).
Та въпросителните ми са:дали съм се ориентирал към правилните компоненти, подходящ ли е примерно този магнитвентил http://www.thermoeconomic.com/magnet-ve ... reni-p287/ ,този който е 1/2" и какво значи с директно и индиректно управление?
king82 - специалист
Никой ли няма да даде акъл?
m.lukanov1951 - специалист
Майстори,проблем;къща на два етажа,котела на 1ви етаж в мазето от него подаваща 1цол на височината на изхода от котела с лек наклон нагоре,врщане 1цол с лек наклон към котела,помпа 25/4 с байпас и клапа от тези с клапичка вътре (не пружинна), и двете тръби минават от мазето през две стаи по дължина на етажа от тях се отклоняват за 2ри етеж попътно pex-al 16мм.До кухня 16кв/м 4м тръба,до хол 20кв/м по 12 м тръба, до двете спални по 4м тръба (дъжината на тръбите е за подаваща и връщаща отделно) .Радиатори панелни;кухня 16кв/м 1600/600,хол 20 кв/м 1800/600,две спални по 14кв/м 1200/600.Две бани и бойлер греят се без проблем.Първият етаж се грее добре, но на втория етаж не мога вдигна повече от 18 гр.Котела е ОПОП 24кв работи мн.добре на въглища.Дайте съвет къде греша;дали тръбите за подаване и връщане не са смалко сечение или нещо друго.
LazarGanev - "Велик майстор"
m.lukanov1951 написа:
Първият етаж се грее добре, но на втория етаж не мога вдигна повече от 18 гр.Котела е ОПОП 24кв работи мн.добре на въглища.Дайте съвет къде греша;дали тръбите за подаване и връщане не са смалко сечение или нещо друго.
Тънки са тръбите.
filmatoplo - майстор
Аз не можах да разбера как точно става разпределението , с колектори за всеки етаж , и от колекторите до всеки радиатор с отделни тръби фи-16 -така ли . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе захранването на втория етаж (щранговете) става с ф16
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Локално парно - ВЪПРОСИ !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: