Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sh000ck - помощник
Здравейте , бих искал да ви помоля за помощ или съвети как да ремонтирам домашни тонколонки за PC. Проблема е, че баса глъхне да не кажа че изобщо го няма и се чува постоянно бръждене от него а от пищялките се чуват ужасяващи звуци :rock: . Когато ги отворих единственото което ми направи видимо впечатление е един много надут електролитен кондензатор в схемата вградена в буфера (2200 uF, 16 V). Реших да го подменя, но под ръка имах само 3300 uF, 16 V и сложих него. Ефекта върху пищялките се оказа благоприятен но с баса нещатата изобщо не се подобриха. Другите кондензатори изглеждат добре , не съм ги замервал защото нямам уред. Прилагам и снимка с цел да улесня вашата евентуална помощ към мен ;). Благодаря.

http://exsl1.hit.bg/P1020092.JPG
mladkal - майстор
Коледа е и стават чудеса.
Разчиствам си натурийките (само по себе си също е чудо)
Да ти подаря едни работещи -черни с не лош дизайн. Субуфер с две колонки..дистанционното в същност е с кабел към буфера, ама за домашното РС вадят визия....

Ще ги изровя, снимам и претегля като грамаж (КГ) Еконта си го поемаш, ако желаеш!

Поздрави!
Младен Стара Загора!
sh000ck - помощник
:supz: :prayer: Изпращайте, :) Ще ги сложа дори и под елхата :). Поздрави!
8180 - майстор
mladkal написа:
Коледа е и стават чудеса.
Младен Стара Загора!
Той съществува както любовта, щедростта и преданността. А ти знаеш, че ги има навсякъде и те носят красота и радост в живота. Колко мрачен би бил светът, ако го нямаше Дядо Коледа! Както ако не съществуваха дечицата. Тогава нямаше да има детската вяра, поезия, романтика, които правят поносимо нашето съществувание. Нямаше да получаваме никакви удоволствия, освен усетеното и видяното. Светлината, с която детството озарява света, щеще да угасне завинаги.
1897г. в. "Ню Йорк пост" - Франсис П. Чърч
:prost:
MamaMy - майстор
Виждам, че тук се нарушават правилата със съдействието на модератор. Кога е отворен раздел "Подарявам"? :wink:
8180 - майстор
MamaMy написа:
Виждам, че тук се нарушават правилата със съдействието на модератор. Кога е отворен раздел "Подарявам"? :wink:
http://natribu.org/bg/ :) :)
MamaMy - майстор
В тоя форум няма да дойдат нито дядо Коледа, нито дядо Мраз. Можеше да се направят някакви дребни компромиси, ама... :)
Казвам го съвсем без лоши чувства. Както се вижда и от настоящата тема, трябва да се помага. В това няма нищо комерсиално. Това което за мен е боклук, за някой е злато и обратното. Не е нужно да издребнявате толкова.

Подпис: Елена Рудолф :weedman:

Тема "Ремонт на колонки + субуфер - ПОМОЩ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: