Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
Моторчето го подкарах с адаптор, ДС 8,5 волта за камера , също и с адаптор за лаптоп ДС 19 волта , естествено с второто работи по бързо :wink: , нищо не загрява и видимо не се мъчи , ще стане идеята .
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
Моторчето го подкарах с адаптор, ДС 8,5 волта за камера , също и с адаптор за лаптоп ДС 19 волта , естествено с второто работи по бързо :wink: , нищо не загрява и видимо не се мъчи , ще стане идеята .
Сподели идеята де, не бъди така тайнствен :)
filmatoplo - майстор
Идеята ми е -този вид моторче от сателитна чиния да се ползва за задвижване на шнек за пелети :) -това ще стане понеже в една посока се контролира само с ключе он-оф , другото приложение които искам да направя лично за мен е да ми отваря и затваря клапа за въздух на печка -трудна задача -поради това че се налага за смяна на посоката да се сменя полярността на захранването :? , другата бела е високата скорост на задвижването.С ваша помощ може да измисля нещо :) .
valentin112 - специалист
Скоростта със захранване 8.5 V не те ли устройва?
filmatoplo - майстор
Като гледам скоростта на излизане на стержина който движи чинията със захранване 8,5 волта -ме навежда на мисълта че това моторче е 9 волтово а не 36 ,понеже си спомням горе долу скоростта когато беше чинията в действие , и тя отговаря на същата като при 8,5 в.Ако го захраня с 36 в -мотора ще полудее :) , вътре гледам зъбните колелца са пвц , няма лагери ами бронзови втулчици -няма да издържи на напъна.
БайТанас - специалист
В моторчето колко клеми има за кабел две или четири ако са четири две са за мотора и две за датчик за движението . Ако имаш този датчик бягаи в някои магазин за сателитна техника и си купуваш един позиционер на него имаш възможност и за запаметяване на няколко позиций и е с дистанционно мисля че ще ти свърши работа. По принцип тия моторчета са на 36 волта .
filmatoplo - майстор
Като разглобявах кутията , вътре имаше едно магнитче и 1 диод :? -счупих ги :-D , имаше и крайни изключватели -които са били счупени от преди мен :-D .Аз съм последния собственик сега преди -контейнера за метал :wink: .
valentin112 - специалист
Вероятно Рид контакти /пластини, сработвани с магнит/ , а развитие има ли по темата?
zimel - специалист
Филма, имам подходящ механизъм за задвижване на въздушната клапа , обаче електрониката кой ще ти я направи ???.

Техниката е от перфузор.

Ако те интересува ще ти я изпратя.

За незапознатите :
Перфузора е електронно-механично устройство в медицината, на което се поставя обикновенна спринцовка с лекарство и чрез него се дозира на какъв период и по колко милилитра да се влива в пациента.

Искам да кажа, че този механизъм е съвършен за любителски нужди, само да може да се "подкара" да работи както желаете... :)

Прикачен файл

ШНЕК СЪС СТЪПКОВ МОТОР 040.jpg
много добра изработка
ШНЕК СЪС СТЪПКОВ МОТОР 040.jpg (66.82 KиБ) Видяна 2186 пъти
filmatoplo - майстор
:) За сега седи замръзен проекта :wink: .

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: