май с най обикновен антифриз става работата ако сипеш 4-5литра концентрат
е зависи и колко литра ти е системата де

Хубаво ще е да се направи кожух с форма на много плоска фуния и в средата и да се сложи вентилатора, както е при повечето автомобили. Всичко това отзад, естествено.Те автомобилните радиатори са в комплект с фунията и вентилатора. По моргите варианти много. Трябва само да се измисли как да се намалят оборотите иначе стават като самолетен двигател. А посоката им на въртене се променя с размяна на поляритета за да може да духа към помещението.
Друг е въпросът с намирането на манометър до една атмосфера.Моя манометър е комбиниран с термометъра и е до 4кг/см2. Състемата ми е отворена и на спряна помпа показва-0,4кг/см2, а на работеща-0,6кг/см2. Отоплявам два етажа. Сложил съм го за контрол срещу евентуално замръзване макар, че съм с антифриз. Монтиран е веднага след изхода на камината.
Ahmakov написа: Не е това начина за изграждане на отоплителна инсталация.
kretio74 написа: Аз съм от серията направи си сам поради БЕЗПАРИЧИЕ. Не вярвам някой да искада се вкарва в филм ако има финансовата възможност да си плати и някой друг да му мисли за всичко.Пусто безпаричие,но не трябва да е оправдание за рискови начинания...Винаги трябва да се пресмята големината на риска,особено когато не го поемаме лично,а и нашите близки са в сметките...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: