• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
dechev - специалист
За снимките по-горе да питам. С какво се лепи на стълби и как се завършват вътрешните ъгли?
Chefo77 - майстор
dechev написа:
За снимките по-горе да питам. С какво се лепи на стълби и как се завършват вътрешните ъгли?
На белите стъпала - неопреново лепило, на зебраното - монтажна пяна.
Вътрешният ъгъл се оформя като стъпалото се отпусне на 4-5 мм от челото на горното стъпало (при голо чело), след което на ламината на челото "клик"-а на дългата страна влиза в тези 4-5 мм. Външните ъгли са ясни.
parketmilanov - специалист
едно скоро завършено обектче.

Прикачен файл

гущер1.2.jpg

Прикачен файл

detelina2.jpg www.parketmilanov.com
паркет дъб
лак супер гланц полиуретанов

Прикачен файл

panag.jpg
www.parketmilanov.com
panag.jpg (57.27 KиБ) Видяна 5092 пъти
bivolan - напреднал
Г-н Миланов,
и тук и на други места в нет-а виждам такива лъскави паркети.Харесват ми определено.След време ако реша да коригирам паркета вкъщи,може би ще е нещо такова - с гланцов лак.
Конкретния ми въпрос,породен от чисто любопитство е,при лакирането с гланцов лак,обработката на паркета с пистолет ли става,тоест,пръска ли се или резултата е такъв и с мече за лакиране?
този ефект е избор на добра марка лак /не всичките лакове са 100%гланц нищо че така им пише по етикетите и добра подготовка преди това /защото на гланца всяка грешчица си личи ако не е подравнено както трябва.
и да ,с мече го нанасяме.
с пистолет колеги са пробвали и са се отказали почти веднага.
поздрави и успешна събота и неделя
release - специалист
здравейте!!!
утре ще идва човек да ми цикли паркета бих искал да ми препоръчате лак който да съхне бързо за да мога за 1 ден да го лакирам че ме притиска времето

и какво мече да ползвам
Chefo77 - майстор
release написа:
здравейте!!!
утре ще идва човек да ми цикли паркета бих искал да ми препоръчате лак който да съхне бързо за да мога за 1 ден да го лакирам че ме притиска времето

и какво мече да ползвам
Лак на водна основа - 3 ръце. Преди втора и трета (или само преди трета) ръка се матира с шкурка 120 - 180. За мече аз използвам такова

http://www.antares.bg/bg/paint-rollers/microfibre.html

в комбинация с ваничка за боя.
Изчаквай лака да изсъхне добре преди следващия слой или матирането - иначе става мазало.
Осигури по-висока температура в стаята - 18-22 градуса.
release - специалист
тези на водна основа за колко време съхне горе долу ?

и дали са толкова миризливи че се пак се живее тука?
Chefo77 - майстор
Времето на съхнене зависи от това какъв е лака, какъв е паркетът, дали и колко го разреждаш (има и такива, дето го разреждат), с какво и как го нанасяш, температура в стаята, дали е на първа, втора, трета ръка и т.н.
И не, не мирише. Съвсем спокойно можеш да стоиш в стаята докато съхне :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: