Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
VLADO66 :prost:
vk - специалист
Аз също съм чувал хубави неща, но не знам дали ценово не са доста по-скъпи
ето една картинка
Изображение
preslav - майстор
VLADO66 написа:
Коe от двeтe e по нaдeждно/дълговeчно и т.н./?Стaвa въпрос зa упрaвлeниe нa нaгрeвaтeли.
В моята скромна практика нагревателите от 37 до 72 kW се управляват с контактори, независимо от това, че SSR има и много от тях се използват за управление на контакторите - нямам обяснение защо е така.
VLADO66 - майстор
preslav написа:
VLADO66 написа:
Коe от двeтe e по нaдeждно/дълговeчно и т.н./?Стaвa въпрос зa упрaвлeниe нa нaгрeвaтeли.
В моята скромна практика нагревателите от 37 до 72 kW се управляват с контактори, независимо от това, че SSR има и много от тях се използват за управление на контакторите - нямам обяснение защо е така.
Щото за 72kW трябва безумно охлаждане.
preslav - майстор
VLADO66 написа:
Щото за 72kW трябва безумно охлаждане.
Сигурно е така, но производителя е решил да управлява половината нагреватели с един контактор, а другата половина с втори, макар че е можел да управлява 8Х9 kW с 8 SSR.
vk - специалист
Ето една картинка с различни SSR реленца. Айде някой да даде повече впечатления, цени и прочие...
Изображение
denuchi - специалист
Аз използвам от този модел. Български. Поне на този етап съм много доволен, използвам ги за нагреватели. Дори бойлера в къщи е с такова животно. Заради самият радиатор който се монтирва на него размерите малко се увеличават. На повечето места не е болка за умиране. По памет едно 40А е около 20 лв. мисля, че беше без радиатора. http://isomaticcomplect.com/index.php?o ... &Itemid=90
По мое мнение ССР са много по-добри в смисъл много по-добро управление на температурата която искаме да достигнем.Със ССР имаме толеранс много по-малък от колкото при контакторите.
Единственият недостатък им е,че не подлежат на ремонт както контакторите!
Iliev Labs - специалист
SSR релето, като дефектира не прекъсва веригата. Трябват допълнителни защити. Ама то и контактора залепва.
Иначе ги има за прав и променлив ток.

Аз се чудех, не може ли да се ползват в аудио усилватели или управление на двигатели.
Не може ли да се спретне евтин и елементарен честотен регулатор?

Какво ще стане, ако към димер с PWM се закачи SSR?
shadow__01 - майстор
Iliev Labs написа:
Не може ли да се спретне евтин и елементарен честотен регулатор?
Твърдо НЙЕ. Не случайно цените на регулаторите започват от няколко стотин лева на мощност под 1 киловат и много хиляди лева за мощности от стотици киловати.

Тема "SSR рeлe или контaктор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: