kok написа:колко градуса е температурата на газовете?syncho написа:При тези на Extraflame са с два варианта единия е с под, който пада и след това се удря в потата няколко пъти, за да се изчисти добре, а другия с приплъзгване на пода и премахване на отпадъците. И при двата варианта е в комбинация със силна струя въздух по различно време.еми наи при аигето са същите два варианта
даже мисля че това с преплъзването вече не се прави
![]()
За вертикалния тръбен топлообменник с пружините да не говорим
тук мога да кажа само че можеби защото шведската пружина е скъпичка а вертикалните отвори са доста, е спестен този механизъм с ръчката или автоматичен с мотор (който е още ще ускъпи продукта) но пък за това си има ревизионен отвор през който с шомпъл могат да се почистят без проблем всички отвори като цялата процедура трае не повече от 10мин. което за 1-2 пъти в месеца не вярвам да е чак толкова голям ангажимент![]()
а за алуминиевите въздуховоди дето са за аспираториами да ти споделя че за три зими не са мръднали що ще се нашивам с неръждавейки по поръчка
като с две гофретки за 20лв (защото отвора на комина ми е чак в другото помещение)и една алуминиева лента за 5лв съм си решил този въпрос
nnikbg написа:Весела Коледа на всички.Честита и от мен!
Как се представят Пелетермите?
Моя за декември изгори 795 кг пелети, като го карам на около 12 кВ. Температурата в къщи е около 21 градуса.
Боилер 150 л + 16 kW панелни радиатори. Температура на водата в котела 72 градуса, а бойлера съм го ограничил на максимум 52 градуса.
Споделете моля и вашите постижения ама реално![]()
![]()
![]()
Весело посрещане на новата 2012 и дано цените на пелетите да паднат.......
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: