Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
Здравете и честита новата2012година.Нека да се сбъднат всичките ви мечти. Благодаря на коментиращите ме че са толкова снисходителни към мен но и аз знам че имам да уча много.Затова вижте каво си направих.
Прикачен файл:
Снимка0050.jpg
tsenkov - специалист
здравейте, опита за качване на снимка бе успешен и ще продължа да досаждам. Озовах се в това положение, защото си мислех, че е лесно и набързо ще се справя - да, ама не. Просто е много гадно да имаш машини, а да не можеш да работиш с тях. Ще кача няколко снимки да видите какво съм направил.
Прикачен файл:
Снимка0048.jpg
Прикачен файл:
Снимка0005.jpg
Прикачен файл:
Снимка0004.jpg
Прикачен файл:
Снимка0009.jpg

Прикачен файл

Снимка0006.jpg
tsenkov - специалист
ето и още малко снимки:
Прикачен файл:
Снимка0019.jpg
Прикачен файл:
Снимка0024.jpg
Прикачен файл:
Снимка0026.jpg
Прикачен файл:
Снимка0035.jpg

Прикачен файл

Снимка0018.jpg
tsenkov - специалист
а ето и последната машина
Прикачен файл:
Снимка0037.jpg

Прикачен файл

Снимка0046.jpg
tsenkov - специалист
Прикачен файл:
Снимка0048.jpg
Прикачен файл:
Снимка0047.jpg
А сега колеги ако имате въпроси по машините - питаите. по принцип мога да ви отговарям на почти всички въпроси свързани с механиката и изработването на рутерите ви.
velsi - Почетен майстор
Харесва ми решението на оста Z, обаче използваната ламарина (боядисаната в зелено) ми се струва доста тънка. Не поддава ли при работа?
MrMurdjo - майстор
alien написа:
ха да е честита новата година

за това и изрично писах за разумно обяснение на нужната ЧЕСТОТА на чопера защото отклонението от темата го очаквах
подозирам че има връзка с честотата на входните импулси особено ако говорим за по високи честоти за това и исках да го обсъдя с друг
За да получиш добър отговор или да стане дискусия, трябва да зададеш добър въпрос. Твоят не е такъв и подозирам, че останалите не сме наясно за кой точно чопер става въпрос и дали въобще това, което ти визираш, се нарича чопер.
Чоперът е импулсна схема, която най-общо казано "накълцва" (то на английски точно това означава chop) даден процес на части.
Ти говориш за чопер, но от думите ти по-скоро излиза, че визираш тактовата честота на ядрото на управляващата програма, която действително има връзка с честотата на импулсите към стъпковите мотори.
Още от появяването си тук повтарям, че трябва да говорим на един език за да се разбираме. Т.е. под определен термин всички да разбираме едно и също нещо, а също и да назоваваме нещата с точните им имена. Това не е дребнавост и буквоядство, а основополагащ принцип.
svetliopi44 - Чирак...
То и колегата STEPER му каза същото, но колегата alien явно не му обърна сериозно внимание.
alien - специалист
съжалявам ако някой не ме е разбрал, наистина не обръщам сериозно внимание на неща които нямат общо
ако не е разбрал значи не може да ми помогне няма смисъл от разтягане на локими
понеже последно коментирах с приятел и той го назова както е на английски за по кратко - чопер и за това така продължих и аз, и смятам че който е в час няма нужда от повече подробности, въпроса е конкретен, и само човек който знае за какво служи това накъсване може да отговори смислено, за това не се впуснах в изнасяне на лекции, все пак няма много чопери в драйвер за стъпков мотор

когато тока на стъпковия мотор се регулира с широчинно импулсна модулация се получава точно това - накъсване
целта е обаче средната стойност във времето да остане постоянна, т.е. да имаме регулиране по ток
та сега ако е по ясно вече - как да изберем подходяща честота за широчинно импулсния модулатор който регулира тока през намотките на стъпковия мотор
MrMurdjo - майстор
В интегралните контролери тази честота обикновено е зададена от производителя или ако се задава с външен капацитет, в описанието има препоръчителни стойности.
За пълно теоретично обосноваване нямам нужната височина на камбанарията, но предполагам че зависи от напреженията, индуктивностите, времето за нарастване на тока през намотките, респективно на индуцираното магнитно поле и т.н. Освен това тук действително трябва да се отчете и максималната проектна тактова честота на импулсите към контролера, при която моторът да има достатъчен въртящ момент.
Но понеже тук сме повече с интерес към практико-приложната страна, да попитам този въпрос с каква цел е зададен.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: