• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tetomaster - специалист
Ето и снимките, които обещах вчера

Прикачен файл

SAM_0081.jpg

Прикачен файл

SAM_0080.jpg

Прикачен файл

SAM_0079.jpg

Прикачен файл

SAM_0078.jpg

Прикачен файл

SAM_0076.jpg
bulhomes2 - майстор
Фло, по 80 лв ще ти давам на квадрат. Ела да ми направиш още една!
tretre - специалист
Фло написа:
tretre написа:
200x20= 4000 лева покрив.
къщата е 400кв.м.
Остават 40-60 лв./кв.м.
Образно,като материали ,с малко фантазия да си представиш,че на този един квадрат за 60 лв може да разположиш един кубик тухли или почти цял кубик бетон.
Ти кога последно си купил бетон и за колко пари, ако не е тайна?
И моля те без фантазии!
jekasus - майстор
Май е собственик на бетонов възел :lol: иначе откъде евтинийка.
Но да добавя, че за някои има отстъпки 15-20% от цената. Днес гледах една фактура за стъпала от камък - за 1590 лв отстъпката беше 380 лв.
Фло - специалист
tetomaster ,машалла ,както казват италианците :-D !Това е ламаринобетон и това обяснявам тука.Само,че аз оставам/не декофрирам/ ребрата и дъските отдолу ,за да се закрепи лесно ватата.

bulhomes2,кво толкова има в едно печено агънце:четири краченца и една главичка?!Приготвяш го и се обаждаш да дойда в твоята прекрасна резиденция Ливадето да обсъдим подробностите.Принципно имам две условия:проектанта мой и участие на моята бригада от орденоносци:бигада "Оле-мале"! :partyman:
bulhomes2 - майстор
Знаеш, че си поканен много отдавна.
Фло - специалист
bulhomes2 написа:
Знаеш, че си поканен много отдавна.
Шегувам се колега ! Да знаеш ,че Аргонавта ми е приятел и ако наистина си намислил нещо за строене можем да ти ударим едно рамо ,както се казва!

Що се отнася до въпроса на колегата tretre,кога последно съм купувал бетон,казвам ,че е мноого отдавна,през късната есен на далечната 2011 година :yawinkle: .Бетон ,купувам само В 15 и В 20 задължително с пластификатор и добавка за водоплътност,останалите класове си ги правя на място.
tretre - специалист
Всеки влязъл поне веднъж в бетонов възел, знае че къща за 50-70 лева кв.м. няма как да направи.
Престани да заблуждаваш хората, най-вече себе си!
Фло - специалист
tretre написа:
Всеки влязъл поне веднъж в бетонов възел, знае че къща за 50-70 лева кв.м. няма как да направи.
Престани да заблуждаваш хората, най-вече себе си!
Е ,някои не са влизали в бетонов възел и не знаят това дето го казваш и вземат,че я направят тази къща за 70 лв.на квадрат за груб строеж.Даже има сума ти фирми дето не го знаят това нещо и вземат,че оферират груб строеж с труда барабар за 90 лв.на квадрат.Казвам фирми,щото и режийните им са големи ,та 90 лв.ги оправят, и то по традиционната технология и без нискобюджетен проект за какъвто тука говоря и няма кой да чуе.Криза е,нещата далеч не са същите ,както през 2008- 2009-2010.
tangarov - специалист
Хайде и аз да кажа ...
Къщето го видяхте. 100 кв.м. застроена, 200 РЗП. Старт на грубия строеж - 13.11.2010г. Край на грубия строеж - покрив, улуци, керемиди, канал - 18.01.2011г. Ползвана фирма за грубия строеж.
Добавка за водоплътност на основите и на плочата, хидроизолации, дретажни мембрани, тухлите не са 4-ки по 40 ст. а са Weinerberger POROTHERM 25 N+F, по размер колкото 3 четворки но по цена два пъти по-скъпи (2,50 лв. бройката). Зидани са с PОROTHERM TM – топлоизолационен разтвор за еднослойни стени с повишена топлоизолационна способност.
Нищо не спестено от строежа.

Крайна стойност на грубия строеж ~200 лв. на квадрат РЗП. В това влязоха и някои допълнения като 12 куб.м. изгребна септична яма и др.дреболии...

А това дето да си бъркам бетона в количката и да лея с такъв бетон без сертификат колони и плоча на къща, в която после смятам да живея ... забрави. И това за 50-70 лв. ... Може и да сме от село, ама не си пасем патките по асфалта.
С качествени материали и ако се изпълнят всички необходими етапи изолации ... няма начин.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: