• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
batkoradko - специалист
Много ви моля, помогнете да си свържа стария касетофон CLARION PU-9427A. Преди 10 год. си продадох Ситроена ХМ, но си свалих касетофона. Сега съм решил да си го вържа в гаража на вилата, но от него излизат много жици. Има куплунг с 13 бр. и 1 бр. - явно за + на паметта. На пръв поглед се връзва. Басове и пищялки от пред и задни колани - до тук 12 излаза.
batkoradko - специалист
Пропуснах да опиша цветовете на кабелите. 1-сив/зелен 2-сив/червен 3-сив/черен 4-сив 5-черен 6-син 7-син/жълт 8-червен 9-жълт 10-бял 11-бял/черен 12-бял/червен 13-бял/зелен. Отделния кабел е оранж с червен накрайник.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Червеният е памет.Свържи го на постоянен плюс!Жълтият е АСС.Него може да го свържеш или към контактния плюс,или към постоянния.В първия случай касетофона ще угасне като върнеш ключа,във втория ще продължи да работи докато не го изгасиш от копчето.Синият кабел е Рем.контрол за включване на усилвател.Синьо-жълтият е управляващ плюс за автоматична антена.Ако не ползваш сините кабели ги изолирай да не се допрат до корпуса,че ще изгорят транзисторите!Токът,който пускат въпросните транзистори е 300-500мА!Черният кабел е минус.Оранжевият вероятно е осветление на панела и по принцип се връзва към габаритен кабел.Сивите кабели два по два,както и белите кабели два по два са изходи за говорители.Но точно кой кой е ми е трудно да ти кажа като не виждам буксата.Но ако съдя по цветовете това е касетофон от 1998-2000 година.Затова имай пред вид,че някои апарати нямат защита от късо съединение на изхода и не бива да допираш кабелите нито един с друг,нито към плюс или корпус!!!
Успех!
RC - специалист
Pin out

Прикачен файл

Citroen.JPG
Citroen.JPG (22.2 KиБ) Видяна 5476 пъти
batkoradko - специалист
RC, хиляди благодарности. А би ли ми казал каква рола играе самостоятелното оранжаво кабелче з червен накрайник?
batkoradko - специалист
Още един път - благодарности. Току що тръгна. Пропусках да подам "+" на клема 10. Явно това е паметта. В тази връзка имам следното питане: Идеята е да го ползвам с токоизправител на 12V в гаража на вилата. През седмицата съответно захранване няма да има. Ако въпросната клема я вържа с плюса на акомулаторчето на алармата и минуса на маса, дали ще имам проблем. Евентуално да сложа някой диод, при пускане на токоизправителя да не стане проблем. Другото ми питане е: трябват ли някакви филтри за басовете и пищялките? Все си мислех, че се захранват по отделно.
RC - специалист
batkoradko написа:
... А би ли ми казал каква рола играе самостоятелното оранжаво кабелче з червен накрайник?
А аз как да разбера към кой пин на куплунга отива въпросното ?
Нито си качил картинка, нито пък виждам някъде да си
ги описал!
Ако все пак става дума за 4-ти пин (понеже е "сам"), то това е изход захранване за автоматична телескопична антена.
batkoradko написа:
През седмицата съответно захранване няма да има. Ако въпросната клема я вържа с плюса на акомулаторчето на алармата и минуса на маса, дали ще имам проблем
Чак пък толкоз само заради едното запомняне на няколко станции :mrgreen: - едва ли си заслужава гимнастиката и упражненията.
Нали има някакъв autosearch ?
Освен това акумулатора на алармата може и да не е 12 волтов, така че диод за "развързване" е хубаво да има. Няма да попречи. Дали има смисъл от него е друг въпрос.
batkoradko написа:
трябват ли някакви филтри за басовете и пищялките? Все си мислех, че се захранват по отделно
Нали обсъждаме свирка за кола?
Не знам какво очакваш от него, та чак и филтри.
За какво ?
Всичко се захранва от едно място.
batkoradko - специалист
Става дума за съвсем самостоятелен кабел, който няма нищо общо с този куплунг. Оранжев на цвят и с червен накрайник. Явно е някакъв "+" за нещо.
batkoradko - специалист
Колеги, дойде време след 7 год. към този касетофон да свържа GSM-а. Към него има една букса 6-ца. Мога ли с кабелче от стари слушалки от GSM да се включа в този куплунг.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на автокасетофон CLARION" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: