Връзката между 2 свята
ribnikolaevi - майстор
Първо си изпуснаха срока. Не ми се обадиха да ми кажат, че има проблеми. Като им звъннах ми се накараха - защо съм им звънял - нали имало още време. Когато срока изтече отново аз ги търся и те просто ми съобщиха, че ще се забавят. А бях напазарувал техника и едвам удържах търговците да я държат още на склад. Както и да, имаше палене на лампи вечер и т.н. "гонене на крадци".
Доѝде деня на монтажа. Една мацка от офиса им се обажда и има наглостта да ме попита - Дължите ни, вика още 50 лева, ще си ги платите ли, или да не пращам монтажниците. А касата вече разбита, техниката е в апартамента. Идваше ми да и ... но се сдържах. Обещах да платя останалите 30 лева (от над 2200 общо) при монтажа. Оказа се, че по договор ми дължат неустоѝка в размер 20 лв за забавянето. Призна си и така - вече пращат групата. Монтират си те, монтират. Готови да си тръгват вече. Викат ми - подпиши тук. Реших да пробвам преди да подпиша и .. изненада. Сума ти неща не работят добре. Идваха 5 пъти после, докато ги оправят - съответно аз си губя дни с тях. Вратата ми излезе златна.
И наѝ-дразнещото - една лаѝстна отвън ми я сложиха друг цвят и не искат да си признаят грешката и да я сменят. По-гадно отношение от фирма не бях получавал по време на целия ремонт, а проблеми имах, не е като да нямах. Не проучих добре нещата с външните врати, признавам си, реших да избера наѝ-известната марка и съответно имах много ядове с тях.
Доколото подпитах монтажниците, шефа им ги е оставил на самотек. Самите монтажници са като външна фирма, даже две - касата и дърводелците. Съответно всеки гледа да свърши (претупа) своята работа и не се интересува от продукта като цяло.
Щях да забравя - кто доѝдоха първата група ми сервираха, че понеже вратата не влиза в аснсньора- трябва да платя качването по стълбите. Много се дразня от подобна информация, сервирана в последния момент. Не, че ще ме обърне тая сума, но ме дразни отношението. Лапане на дебно.
рашкета - специалист
Ами сам си си виновен бре.Като го няма в договора знаеш ли кога ще им платя????
Казваш- дооообре, нямате грижи .И след като приключат монтажа им набиваш шута и даже търсиш връзка със шефа да ги наковеш.Дори и да няма файда.
kiroslavov - специалист
Аз преди 4 години си търсех външна врата, и на мен Солид55 ми беше най-известната фирма, аз обаче се отказах още в самото начало - отидох до изложбената има зала до Цариградско и само като погледнах какво предлагат и на какви цени въобще не се поинтересувах по нататък. Не знам до колко са си променили асортимента, но тогава изложените модели бяха абсолютно аматьорски изработени. Та общо взето - не винаги най-известното е най-добро !!!
Ivo_Dinkov - специалист
Явно аз съм бил късметлия, да чукна на дърво.
Дори ги накарах да пазят много стената, понеже отвътре всичко беше готово. Минимални бяха поражениета:

Изображение
Spokoiniq - майстор
City май е модела на Динков...освен, че е евтин друго добро не бих казал...
Ivo_Dinkov - специалист
Не е City.
Серия 50 Комфорт си е и също гонеше 2 бона :axe:

Изображение
ribnikolaevi - майстор
Между другото, малко офф, но като гледам и при теб клавиатурата на алармата се е паднала до домофона. Май това е често срешано явление. А защо на пазара няма панел на нормална цена, който да ги обедини ... дет се вика, пазарна икономика. Търсене има, предлагане, хич.
Искаше ми са да е по-красивичко, пластмасата да е един цвят поне ...
Ivo_Dinkov - специалист
Чудех се как да ги разположа :-D
Ключа за лампата с малко опити само там му беше мястото, за да ми е удобно на мен и на жената.
Клавиатурата на алармата я мислех и зад вратата- скрито и не се набива на очи, но много неудобно.
След малко експерименти, там я поставих.
А домофона го свалих малко надолу от първоначалната му позиция, като си играх много с центрирането- снимката подвежда, но ключа и домофона са на една линия, а клавиатурата на алармата е малко в дясно изнесена- така ми допадна най- много :mrgreen:
ribnikolaevi - майстор
Ами като няма кой да произведе един продукт. На колко Стройковци тътсех, няма и няма. А не е толкова сложно да се направи. Домофоните са сравнително стандартен продукт, клавиатурите на алармите и да се различават една от друга, едва ли имат безкрайно разнообразие. И остава да се обединят в общ панел или поне капак.
Ivnova - помощник
Ние си поръчахме врата от "Турнадор". Имаше добри отзиви за Abloy и Mul-t-lock като решение за брава и ние избрахме и двете. Вратата излезе 1000 лева всичко. Момчетата - големи професиналисти, даже не очаквах. Никъде не пролича, че е сменяна врата, а даже се наложи да доразбиват. Нямаше нищо за дооправяне - направо да не повярваш. Излезе като реклама :lol: , но много рядко съм очарована от работата на фирмите.

Тема "Блиндирана врата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: