Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Понеже масово в Бг. мостоваците се коват с обикновенни пирони, които много често не се и вадят, изолацията се наранява, много токови кръгове на една защита, та за това го препоръчват.
П.П имам инсталации изпълнени с мостоваци, до сега нямам сработила дтз поради начина на изпълнение

П.П Барета не давай такива съвети защото са опасни, защитният проводник е с приоритет и тъй като няма работна функция консуматора би продължил да работи при неговото прекъсване, именно за това той трябва да е заедно с работните проводници.
c5pro - специалист
spro написа:
Избрах си бойлер 18кВ-Стибел Елтрон даже вече пробно го вързах,работи, но ми падна един от бушоните т.к. оригинално предпазителите са сложени по 16А.

Бихте ли ми казали как да процедирам от тук на сетне?
Благодаря.

Като влизаш да се къпеш изключвай всички ел.уреди.
valentino76bs - майстор
Човек би ли ми казал защо не си взе обикновен монофазен/трифазен бойлер ,а се спря на проточен....какви са ти мотивите :)
valentin114 - специалист
valentino76bs, правил съм ги сметките, плащаш точно толкова, колкото харчиш, а на другите им се губят юздите.
valentino76bs - майстор
valentin114 написа:
valentino76bs, правил съм ги сметките, плащаш точно толкова, колкото харчиш, а на другите им се губят юздите.
Въпроса ми е към spro!... :)
valentin114 - специалист
Тук е форум, ама.....
spro - специалист
Здравейте,
Проточен си взех по няколко причини,
1. Обемният ми се развали-почна да събира конденз около електрониката, от сервиза директно ми казаха че не могат да го оправят а да си взема нов;
2. Изчетох доста теми и се оказва, че в крайна сметка проточния е по на сметка/вие на какво мнение сте/?
3. Проточния ми е да се каже подарък-макар и втора употреба си работи.
Сега отивам да прозвъня таблото да видя кое какво е и ще пиша по-късно. Май-май почвам да къртя по-късно днес че да пускам по-дебел кабел.
spro - специалист
Здравейте,
Голямо мазало е в ап. табло, изпълнение ала Бокар-отврат. Земя и нула са хванати на една шина.До бойлера стигат два проводника, ако ги раделя от таблото ще имам и земя и нула,сега всичко е на едно. Прилагам снимки, ако имате предложения моля споделете.
Снимките ги правих с телефона, но се вижа нормално според мен.

Прикачен файл

1327765693916.jpg
1327765693916.jpg (99.72 KиБ) Видяна 2304 пъти

Прикачен файл

1327765634876.jpg
1327765634876.jpg (90.3 KиБ) Видяна 2304 пъти

Прикачен файл

1327765627415.jpg
1327765627415.jpg (91.25 KиБ) Видяна 2304 пъти
Здравей , понеже и аз се интересувам от свързването и ДТЗ на проточен трифазен бойлер 21кв., прегледах постовете преди това и повече се обърках и не ми стана ясно за ДТЗ -тези бойлери се свързват на 380в -3те фази и заземяване виж на схемата в инструкцията на бойлера ,а това са параметрите за стибел елтрон в таблицата .Въпросът ми е как се свързва ДТЗ -нула заземяване, какво става с нулата в самия бойлер( на клемата на бойлера са 3фази и заземяване)

Прикачен файл

2012-02-07_211107.jpg
fikata - майстор
какво става с нулата в самия бойлер
На него просто не му трябва нула.

Тема "Определяне сечението на захранващ кабел. предпазител и ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: