• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
chapara , след като капе от болта е малко вероятно да пропуска от онова самозалепящото уплътнение! Не, че е невъзможно де :wink: От къде капе със сигурност , може да се установи по метода който описах по-горе! Но какъвто и да е проблема, съм сигурен , че е поправим!
chapara - майстор
Тани ,мисля, че нещо последователността на сглобяване се бърка :?

http://sima.bg/advices/view/8
Последна промяна от chapara на ср дек 28, 2011 7:02 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Ами като се замисля , наистина е време да видим малко снимки преди да продължим със съветите!
sasooooooooo - "специалист"
По клипчето:
Моноблока не се ли нивелира при монтажа или се слага по плочките?
chapara - майстор
sasooooooooo написа:
По клипчето:
Моноблока не се ли нивелира при монтажа или се слага по плочките?
Втелясваме се ,в клипа са дадени последователности ,а който иска и има нужда нивелира, защото темата е за друго. Хубаво е да се зачете цялата :wink:
geniya - специалист
Малко късно по темата, но защо ли ми се струва, че май ще излезе конденз това което капе по болта.Моята чиния и тя е така и кондензира яко по нея и улива по корпуса и болтовете отдолу.И аз мислех че има проблем, но се усетих накрая за какво става въпрос.При мен тоалетна и баня са на едно и затова става така.Входната вода е около 4-5гр. и когато се къпеш кондензира по чинията.
Привет. :)

От колебания за пускане на нова тема и питане в съществуваща реших да е второто. Та, на проблема. На моноблок Видима Сангра се случи нещо с механизма за пълнене. Просто спря да работи по нормалния начин, т.е. да пълни казанчето за около минута и половина. Водата църцори и отнема повече от половин час, не съм засичал колко точно. Отворих, свалих, разглобих, почистих. Не че имаше полза/нужда от последното де. Никакъв резултат.
От пълнещото маркуче (меката връзка ли се казваше) водата си тече нормално, т.е. не е запушено. Случвало се е преди време да има отново проблем с налягането след авария/профилактика на Соф. вода, но откак сменихме тръбите във входа ни това изчезна. Поплавъка и свързания с него клапан за оттичане не съм го пипал въобще. Ето малко снимки за онагледяване.

Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение Изображение

Тая гумичка на първата снимка даде фира при разглобяването, та не знам. Иначе разглеждах сайта на Видима информативно докато се чудя какво да правя. Цените на чарколяка никак не ми харесаха. Тая джаджа ако въобще имат от наличния модел струва колкото половин моноблок, 'гати. :evil:

Някакви идеи или съвети? :-?
VLADO66 - майстор
Купуваш си механизъм за странично пълнене има ги на мното места и струват 12-15 лв.Видима имат навика да продават цялата карантия за първоначално вгаждане,а тя е скъпа.
Т.е. са стандартни без значение от серията/модела?

За всеки случай ще си го взема с мен, за да сравнявам. Беше ми ясно че ще се купува, само дето не мога да се светна защо тоя спря да работи.

Благодаря. :cool:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моноблок Видима - проблем" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: