• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lux_e_on - специалист
Слагай помпата хоризонтално към камината,да не сменяваш лагери и втулки догодина.Имам предвид оста да е в хоризонтално положение.Имай предвид че можеш да завъртиш ротора по оста като развиеш инбусните болтове на охлюва и без да изтегляш по оста да отлепиш леко гарнитурата и да я завъртиш така че управлението да застане отгоре,после завиваш и си свиркаш.Това не нарушава гаранцията,не се стягай.Освен това крана на помпената група е преди филтъра с идеята ако го чистиш да не източваш системата и е само един.Между помпата и камината се слага възвратна клапа,но става и скрана.
batman - специалист
Видно е че ще се преправят нещата на пролет или есента преди отоплителния сезон, живот и здраве! Не схващам само как ще достъпвам винта за обезвъздушаването на помпата като я завъртя хоризонтално. Иначе преди филтъра, между крана за пълнене и колектора си има още един кран, който не се вижда на снимката. Сложен е точно с цел почистване на филтъра. Изнесен е малко по нанякъде пак заради липсата на място.
LazarGanev - "Велик майстор"
Какво обезвъздушаване бе човек - нищо не и трябва на помпата, само хоризонтален ротор, защото си няма аксиални лагери (ако ме разбираш) :)
naskov - майстор
batman написа:
naskov: Това термореле ми се струва доста далече от изхода. Трябваше да сложиш един тройник на мястото на коляно-нипела и в него да поставиш терморелето.
Това също го отчитам като недобро решение, но го сътворих за да не ми стърчи над камината терморегулатора.
Имам предвид, че ако сега релето е разположено в дясно от изходящата тръба, то да отиде в ляво от нея, а не над нея и да стърчи :wink:
syncho - майстор
batman послушай naskov и Лазар за помпата, няма да съжаляваш. Същото и за терморелето... там просто е далече.
ZMeyGorianin - майстор
Добре е и филтъра да се постави хоризонтално с чашката отдолу като се спази посоката. В момента когато спреш помпата част от боклуците се връщат в системата! Същото става и когато го отвориш за почистване.
batman - специалист
Все не ми остава време да покажа, че съм се поправил.

Прикачен файл

IMG_5041.JPG
IMG_5041.JPG (93.15 KиБ) Видяна 2682 пъти

Прикачен файл

IMG_5035.JPG
IMG_5035.JPG (115.98 KиБ) Видяна 2682 пъти

Прикачен файл

IMG_5038.JPG
IMG_5038.JPG (107.51 KиБ) Видяна 2682 пъти

Прикачен файл

IMG_5034.JPG
IMG_5034.JPG (108.79 KиБ) Видяна 2682 пъти