• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
чирака
Има ли смисъл от такова нещо и какъв е той?
masteradmin - майстор
Окачен таван, вече е доста обширно понятие. Като започнем от таваните които се ковът върху дървена скара, минете през хънтър дъглас и истински окачените тавани та чак до тези, които са изпълнени с гипсфазер. Преди да сложите окачен таван трябва да помислите за какво се слага окачен таван:
1. Ако таван ви е в много лошо състояние - за да си спестите време и парите по ремонта.
2. Когато тавана е много висок и искате да го свалите надолу за да стане по-комфортно помещението или по-лесно да се отоплява.
3. За да пуснете вентилация или кабели под тавана.
4. За да сложите ефектно осветление.
сигурно има и други, но аз само за тези се сещам.
Та значи като се има предвид, че става дума за коридор аз бих се спрял на вариант номер 4. Предлагам ви да не слагате гипсфазер по целия таван, а само около стените. Има много начини, но като цяло мисля, че могат да се сведат до 2. Да осветявате или тавана фиг.1 или стените фиг. 2
Изображение - фигура 1
Изображение - фигура 2
В първият случай тавана трябва да ви е идеално прав, защото ще се види всяка неравност понего, а във вторият случай който мисля че е по - ефектен стените трябва да са прави. (по ефектен ако имате картини по стените те се осветяват много добре). Ако това не ви е помогнало, вижте тези 7 снимки надявам се те дави подскажат нещо.<br>
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
masterdesign - напреднал
Окачен таван се слага с цел:
1.топло или шумо изолация;
2.декоративна - постигане на пълнота от композиционна гледна точка в интериорното решение. Имайки предвид, че коридора е преходно помещтение, което не се нуждае от изолация, остава декоративната страна на въпроса. Ако обаче Вие имате достатъчно време и фантазия бихте могли да постигнете желания ефект с бои.
Разбира се не на последно място стои въпроса и за това в какво състояние е самия таван, защото в дадени случаи на окаяно състояние е по-изгодно да сложите окачен таван като по този начин ще си спестите и средства, и време за ремонт.
ето още някой идей.

Прикачен файл

tavan1.jpg
tavan1.jpg (34.36 KиБ) Видяна 29575 пъти

Прикачен файл

tawan2.jpg
tawan2.jpg (37.34 KиБ) Видяна 29575 пъти
Иво
А може ли малко информация за това как се захваща гипсфазера , в случай че реша да сложа на целия таван?
leonardo_vd - модератор
Иво написа:
А може ли малко информация за това как се захваща гипсфазера , в случай че реша да сложа на целия таван?
Ами то хубаво си решил да правиш таван, ама поне да беше потърсил във форума, мисля че ще намериш достатъчно информация и няма да се налага някой да ти обяснява.
Стефан - майстор
Идеи има много. Но повече трябва фантазия. И малко умения.
duke - помощник
А според вас колко може да струва 6кв. гипскартон за окачен таван + труда за коридор с прави форми (правоъгълник) и 6 лунички или флоуресцентно осветление? А вярно ли е, че се взима по 10 лв. на точка за луничките?

Ето и проект, който сам направих на компютъра си, за да видите нагледно за какво говоря:

Изображение

Луничките са 6 на брой, но останалите 2 не се виждат.
Искам да питам при първите два варианта с какви лампи се прави .скритото осветление, с луминисцентни или има някакъв друг вариант
ceco78 - специалист
Проекта на коридора на каква програма е правен. Вече пробвах няколко
и все не изглеждат така добре
  • 1
  • 2

Тема "окачен таван в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: