lov написа:Тани.При това положение донякъде съм съгласен с тебе с някои условности - зависи каква е цената на проекта и какъв е добива . Струва ми се на пръв поглед , че парите ще се възвърнат за по-голям период , отколкото е живота на устройството !
Прав си ама защото гледаш от собствената си камбанария а аз от моята. Ще оакаме малко темата ама надявам се да ми простите.
Аз има вече два соларни панела тоест тръби помпи изолация и всичко останало е готово. Отделно към това добави котел на твърдо гориво и газов. БГВ-то му е точно в соларен режим тоест да работи и да допогрява ако се наложи. Та всичкото това си бачка съвместо и като падне нещо от дядо господ да не се губи. А това че наистина понякога такива гъдели струват скъпо е вярно но кефа да претаковаш монополиста е още по голям. Та мисълта ми че на мен ми е по лесно в този вариант да продължа. Ако ще и фотоволтаик да бодна пак ще ползвам ел. ененргията за топлина. Е за лятото светлинката няма да е излишна.Пък и соларите ми идват в повече. Ама кога няма слънце пък има повече вятър и така от където дойде.
Тоя път надявам се да се съгласиш с мен след поясненията де..
Пък и не съм привърженик на правилото:
Не е важно как се чувствам аз - важното е на съседа да му е зле!
Има много други начини , по които може да вложиш тази сума за да реализираш доста по-големи икономии и хем ти ще си по-добре , хем ще си прецакал монополиста повече!