Ел. инструментите. Консумативи.
valentin114 - специалист
Сега отново обърнах внимание, точно за предпазителя е...а шау-бауто може да се отсвири.
Mitkoasd - специалист
Е то това Шау- бау щом е сложено не ли си е нужно за бъдещата работа? Аз мисля че хората за го сложили с цел да не се работи без предпазно стъкло. Иначе в махалата такъв жичкаджия нямаме и щях да го нося на техник. Иначе шмиргела смятам да го възстановя основно както е излязъл от завода понеже има и някои липси по него. Ако някой има подобен по запазен няма да е зле да сподели снимки. П.С. А вие какви шмиргели ползвате колеги? :idea:
zmiori - специалист
Мотор от стара пералня с диск. Кво се смееш върши работа, пък и някой и друг съсед го ползва.
По онзи линк ще се справиш сигурно. Елиминираш термо защитата. На оперативната верига на мястото на контакта на ТЗ връзваш "шау-бау"-то щом искаш да го ползваш. И ще тръгне като по книга.
kuger - майстор
Шмиргела е трифазен. Оригинално се монтира на куха правоъгълна колона. От страни на колоната има капак, под него на плоча е монтиран контактора и защитата. Зеленото /S800, предполагам/ е защита за вдигнат предпазител. Свързва се последователно в оперативната верига на контактора.
crez - майстор
Доколкото разбирам в момента шмиргела е в неработощо състояние. Няма изводи към "стопа" значи няма и контактор. Прочети тук какво сме коментирали. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=36344 Ще ти е нужен контактор К-0 с бубина 380V, термозащита до 10А и проводници за окабеляване, пуск/стоп си имаш, микроизключвателя можеш да го оставиш като го вържеш последователно в оперативната верига на контактора. Трябва да намериш място на тези елементи, както ти казаха по-горе той е имал колона на която е бил монтиран, там им е било мястото на тези неща.
Mitkoasd - специалист
От постовете разбирам че трябва да се прави такава колона или контакторът да се пъхне някъде отдолу но за него място не е предвидено. Ще се мисли значи.
Следната схема е занитена на гърба на капака на разпределителната кутия на машината:
Изображение
kuger - майстор
Нищо не пречи да монтираш едно ПВ на стената зад шмиргела, като пусковата кнопка запазваш тази на шмилгела, и задължително защитата с предпазителя на очите! Дето се казва "парен, студена каша духа", шест пъти са вадили стружки от очите ми.
Mitkoasd - специалист
Много хора ми са го казвали това за стружките и наистина смятам да възстановя плексиграса който липсва. Само трябва да намеря такъв дебел отнякъде. А щом може този контактор да не е в шмиргела а зад него още по - добре. Така стойка мога да направя от винкел или някоя по тясна тръба с вкопана и зациментирана джанта в земята.
crez - майстор
ПВ- пускател въздушен, без контактор, 1,2 и 2,5 са НЗ контакти от термозащитата служат за самоблокировката и едновременно са бутони от нея, двигателя го пускаш от бутонити пуск/стоп, а от бутоните на термозащитата включваш при изключване от претоварване. НЗ контакт в средата е микроизключвателя на предпазните екрани. Можеш да махнеш всичко старо и да преминеш на това http://www.elektromarket.eu/media/files/STARTERS.pdf на стената както ти писаха по-горе.
Mitkoasd - специалист
Ами аз утре вече ще имам всички части на машината и трябва само да се сглоби. Ако стане добре. Ако не търся алтернатива и вероятно ще взема твоя вариант.

Тема "Електрически трифазен Шмиргел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: